BossMan2023

Suomen parhaat pubit

pub, ravintola

Tampereen pubit

Tampereella on monia tunnettuja pubeja, ja yksi niistä on Salhojankadun pub, joka on toiminut yhtäjaksoisesti samalla nimellä vuodesta 1969. Se on Suomen vanhin brittityylinen pub. Tampere tarjoaa myös muita vaihtoehtoja kuten gastropubeja, joissa voit nauttia sekä juomista että laadukkaasta ruoasta. Lähde

Kellariravintola Wanha Monttu on toinen Tampereen legendaarinen baari, joka on ollut osa kaupungin katukuvaa jo vuodesta 1994. Siellä voit rentoutua ja nauttia hyvästä seurasta sekä juomista. Lähde

Suomen parhaat baarit

Voice.fi julkaisi listan Suomen parhaista baareista, johon kuuluivat muun muassa Roy Club Rovaniemeltä, Whisky Bar Turkusta ja Huhta Pub Seinäjoelta. Listassa oli monipuolinen valikoima baareja eri puolilta Suomea, jotka tarjoavat erilaisia elämyksiä ja tunnelmia. Lähde

Ravintolapiilopaikka.fi mainitsee myös muita huomionarvoisia baareja, kuten A21 Cocktail Lounge Helsingissä, Gastropub Tuulensuu Tampereella, Café Kuluma Oulussa ja Uusi Apteekki Turkussa. Lähde

Listaus: Suosittuja pubeja ja baareja Suomessa

 • Salhojankadun pub, Tampere
 • Wanha Monttu, Tampere
 • Roy Club, Rovaniemi
 • Whisky Bar, Turku
 • Huhta Pub, Seinäjoki
 • A21 Cocktail Lounge, Helsinki
 • Gastropub Tuulensuu, Tampere
 • Café Kuluma, Oulu
 • Uusi Apteekki, Turku

Palkittuja baareja

Pohjoismainen Bartenders’ Choice Awards (BCA) -gaala on valinnut myös Suomen parhaita baareja ja tekijöitä. Vaikka tietoja palkituista baareista ei ole saatavilla, on selvää, että Suomessa on monia laadukkaita ja arvostettuja juomapaikkoja. Lähde

Toptaste.fi julkaisi tammikuussa 2023 listan Suomen parhaista baareista, johon kuuluivat muun muassa Moro Sky Bar, Apollo Live Club ja Kievari Kahdet Kasvot. Lähde

Instagramissa suositut baarit

Instagramissa on myös baareja, jotka ovat saaneet suosiota. Esimerkiksi @hophaustahko on yksi niistä, ja se on saanut paikkansa Suomen parhaiden baarien top 10 -listalla. Lähde

Lopuksi

Suomessa on monia erinomaisia pubeja ja baareja, jotka tarjoavat erilaisia elämyksiä ja tunnelmia. Olitpa sitten kiinnostunut brittityylisistä pubeista, cocktailbaareista tai gastropubeista, löytyy Suomesta varmasti jotain jokaiseen makuun.

Mikä tekee pubista hyvän

Sijainti

Sijainti on yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka tekevät pubista houkuttelevan. Hyvä pubi sijaitsee alueella, joka on helposti saavutettavissa julkisilla kulkuvälineillä tai kävellen. Tämä lisää pubin houkuttelevuutta ja tekee siitä suositun kohtaamispaikan.

Lisäksi sijainnin tulisi olla sellainen, että se palvelee kohdeyleisöään. Esimerkiksi opiskelija-alueella sijaitseva pubi saattaa tarjota edullisempia juomia ja nuorekkaamman ilmapiirin, kun taas keskustan tyylikkäämmät pubit saattavat keskittyä laadukkaampiin juomiin ja palveluun.

Sisustus ja tunnelma

Pubin sisustus ja tunnelma ovat myös merkittäviä tekijöitä. Hyvä pubi luo miellyttävän ja rentouttavan ilmapiirin, joka houkuttelee asiakkaita viipymään pidempään. Sisustuksen tulisi olla viihtyisä ja kutsuva, ja se voi vaihdella perinteisestä moderniin riippuen pubin teemasta.

Tunnelmaan vaikuttavat myös valaistus, musiikki ja henkilökunnan asenne. Liian kirkas tai hämärä valaistus, liian kovaääninen musiikki tai epäystävällinen palvelu voivat kaikki heikentää kokemusta.

Juomavalikoima

Hyvässä pubissa on laaja ja monipuolinen juomavalikoima, joka palvelee erilaisia makumieltymyksiä. Oluiden ja siidereiden lisäksi valikoimassa tulisi olla myös laadukkaita viinejä, viskejä ja muita väkeviä alkoholeja.

Erityisesti pienpanimoiden tuotteet ja kausittaiset erikoisuudet voivat tehdä pubista erityisen houkuttelevan. Monet asiakkaat arvostavat mahdollisuutta kokeilla uusia ja erilaisia makuja.

Ruokatarjonta

Monet pubit tarjoavat myös ruokaa, ja hyvä ruokalista voi olla suuri vetonaula. Perinteiset pubiruoat kuten fish and chips tai pie ovat usein suosittuja, mutta monipuolisempi ruokalista voi houkutella laajempaa yleisöä.

Ruokalistan tulisi olla laadukas, mutta ei liian monimutkainen. Asiakkaat arvostavat usein mahdollisuutta saada hyvää ruokaa ilman, että tarvitsee lähteä erilliseen ravintolaan.

Palvelu

Asiakaspalvelu on yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka tekevät pubista hyvän. Ystävällinen, ammattitaitoinen ja nopea palvelu saa asiakkaat palaamaan.

Henkilökunnan tulisi olla tietoinen erilaisista juomista ja pystyä suosittelemaan vaihtoehtoja asiakkaille. Hyvä palvelu luo positiivisen kokemuksen, joka jättää hyvän mielen ja kannustaa palaamaan.

Tapahtumat ja aktiviteetit

Monet pubit järjestävät erilaisia tapahtumia, kuten musiikki-iltoja, tietovisoja tai urheilulähetyksiä. Tämä lisää pubin houkuttelevuutta ja tekee siitä enemmän kuin vain paikan, jossa nauttia juomaa.

Tapahtumat voivat myös auttaa luomaan yhteisöllisyyttä ja tuomaan yhteen erilaisia ihmisiä, mikä on monille tärkeä osa pubikulttuuria.

Hinta-laatusuhde

Hinta on aina tärkeä tekijä, mutta erityisen tärkeää on hinta-laatusuhde. Asiakkaat ovat valmiita maksamaan enemmän, jos he saavat vastinetta rahoilleen hyvänä palveluna, laadukkaina juomina ja viihtyisänä ympäristönä.

Korkeat hinnat voivat olla este, mutta jos pubi pystyy tarjoamaan jotain erityistä, se voi silti houkutella asiakkaita.

Selkeä listaus aiheeseen liittyen

 • Sijainti: Helposti saavutettava ja kohdeyleisöä palveleva
 • Sisustus ja tunnelma: Viihtyisä ja kutsuva
 • Juomavalikoima: Laaja ja monipuolinen
 • Ruokatarjonta: Laadukas ja monipuolinen
 • Palvelu: Ystävällinen ja ammattitaitoinen
 • Tapahtumat ja aktiviteetit: Monipuolinen tarjonta
 • Hinta-laatusuhde: Vastinetta rahoille

Vastaa