Artikkeleita suomalaisista kokeista

niko lehto Kuva: Ravintola Vår

Michelin-ravintola Vår ajattelee ruuanvalmistuksen uusiksi – lautaselle pääsevät myös kalan posket, evät ja kieli

Porvoolainen ravintola Vår tunnetaan siitä, että se tarjoilee ennakkoluulottomasti kalan kieltä, eviä ja poskia siinä missä fileetäkin. Vårin tapa hyödyntää kalaa on ainutlaatuinen, mutta lopputulos on vaatinut valtavan määrän taustatyötä … Lue lisää

Jordnær ja RE-NAA palkittiin kolmella MICHELIN-tähdellä MICHELIN Guide Ceremony Nordics 2024  -tapahtumassa

MICHELINillä on ilo julkistaa uusi ravintolavalikoima The MICHELIN Guide Nordic Countries 2024 -oppaaseen. Tämän vuoden palkinnonsaajat julkistettiin Savoy-teatterissa Helsingissä järjestetyssä seremoniassa. Pohjoismaiden opas kattaa ravintolat Tanskassa, Suomessa, Islannissa, Norjassa ja … Lue lisää
hans välimäki

Hans Välimäki ja Arto Rastas tiimeineen avaavat jo kolmannen ravintolan vuoden sisään – Bouchon Carême avautuu ikoniseen osoitteeseen Helsingin Aleksanterinkadulle

Helsinkiläiset ranskalaisen keittiön ystävät ja kulinaristit saavat elokuussa uuden kohtauspaikan, kun Hans Välimäen ja Arto Rastaan uusin ravintola, Bouchon Carême, avaa ovensa ikonisessa osoitteessa Aleksanterinkatu 13. Bouchon Carêmen tarina sai … Lue lisää
Solo Sokos Hotel Pier 4

Tulevaisuuden hotellielämys meren äärellä – Katajanokan korkeatasoinen Solo Sokos Hotel Pier 4 avautuu elokuussa

Katajanokan Laituri on työeläkeyhtiö Varman ja Stora Enson rakennushanke, johon tulee tilat muun muassa Stora Enson pääkonttorille ja korkeatasoiselle Solo Sokos Hotel Pier 4 -hotellille ravintoloineen. Puusta valmistuva rakennus on … Lue lisää
passio ruoka-annos

Ravintola Passio yllättää vuosikymmenenkin jälkeen

Helsingissä sijaitseva ravintola Passio juhlii huhtikuun 5. päivä merkittävää 10 vuoden taivaltaan. Tämä ainutlaatuinen ravintola, joka sijaitsee kaupungin ydinkeskustassa, on tunnettu intohimostaan pohjoismaiseen ruokakulttuuriin sekä ranskalaiseen keittiötyyliin. Passio on onnistunut … Lue lisää
mestarikoulu 2024

Messukeskus: Kokkiopiskelijat näyttivät taitonsa kovassa puristuksessa Gastro Helsinki -messuilla

Ravintola-alan opiskelijoille suunnattu, jo kolmatta kertaa järjestetty Mestarikoulu-kilpailu käytiin Gastro Helsinki -messuilla 13.3. ja 14.3. Helsingin Messukeskuksessa. Kilpailun järjesti Food Camp Finland. Voiton veivät Jenni Poola ja Kuro Tomperi Espoon … Lue lisää
aki wahlman

Tunnettuja suomalaisia kokkeja: Aki Wahlman

Aki Wahlmanin ura Aki Wahlman on suomalainen kokki, joka on tunnettu monipuolisesta osaamisestaan ruoanlaiton saralla. Hän on työskennellyt useissa eri rooleissa ravintola-alalla, mukaan lukien keittiömestari, kouluttaja ja kirjailija. Wahlman on … Lue lisää

Tunnettuja suomalaisia kokkeja: Tomi Björck

Tomi Björckin ura Tomi Björck on yksi Suomen tunnetuimmista kokeista, ja hän on tehnyt pitkän ja menestyksekkään uran niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Björck on syntynyt Turussa vuonna 1978, ja hän … Lue lisää

Tunnettuja suomalaisia kokkeja: Henri Alen

Henri Alenin ura Henri Alén on yksi Suomen tunnetuimmista kokeista. Hän on syntynyt vuonna 1974 ja aloitti uransa jo nuorena. Alén on työskennellyt useissa arvostetuissa ravintoloissa sekä kotimaassa että ulkomailla. … Lue lisää

Tunnettuja suomalaisia kokkeja: Jyrki Sukula

Elämäkerta ja ura Jyrki Sukula on suomalainen kokki ja televisiopersoona, joka on tullut tunnetuksi erityisesti ruokaan liittyvien televisio-ohjelmien kautta. Hän syntyi 3. toukokuuta 1961 Porissa ja on koulutukseltaan kokki. Sukula … Lue lisää