Uutiset

Gastropub Tap & Table

Gastropub Tap & Table avasi ovensa Kaivopihalla

Perinteisen pubin ja rennon illallisravintolan parhaat puolet yhdistävä Tap & Table avautui 24. huhtikuuta Kaivopihalla.

Taste of Archipelago palaa Naantaliin – kesän tunnelmallisin ruokafestivaali

Naantalin Tammistossa järjestettävä Taste of Archipelago -tapahtuma tekee paluun kesäkuussa 2025. Lauantaina 14.6. klo 14–19 sadan vuoden ikäisessä omenapuutarhassa vietetään ruokaa, juomaa ja musiikkia juhlistavaa päivää, joka on vakiinnuttanut paikkansa saariston kesän kohokohtana. Festivaali on kerännyt kiitosta ja palkintoja – vuonna 2023 se nimettiin Vuoden ruokamatkailutuotteeksi yhdessä Tammiston Kuulaan Piknikkorin kanssa.
tavastia klubi

Tavastia-klubi avaa kesäterassin Tennispalatsin aukiolle

Suomen tunnetuin liveklubi Tavastia laajentaa toimintaansa ja avaa tänä kesänä ensimmäistä kertaa oman terassin. Helsingin Kampissa sijaitsevalle Tennispalatsin aukiolle 16.5. avautuva terassi tarjoilee juoman ja pienen purtavan lisäksi kiinnostavaa ohjelmaa. Tavastia-klubi on kesällä suljettuna kuuden viikon ajan remontin vuoksi.
perhehetki televisio

Suoratoisto mullistaa vapaa-ajan – Nappaa nyt huippuetu MTV Katsomoon ja Woltiin!

Kampanjan ytimessä on houkutteleva etu, jonka avulla saat merkittäviä säästöjä molempien palveluiden käytössä. Käyttämällä koodia MTVWOLT voit tilata joko Viihde- tai Urheilupaketin 10% alennuksella peräti kuuden kuukauden ajan. Tämä tarkoittaa merkittäviä säästöjä kuukausikustannuksissa, jolloin voit nauttia MTV Katsomon laadukkaasta ohjelmistosta entistäkin huolettomammin. Mutta tässä ei ole vielä kaikki! Samalla koodilla saat myös Wolt+ -palvelun ilmaiseksi puoleksi vuotta. Wolt+ tarjoaa muun muassa rajattomat ilmaiset toimitukset lukuisista ravintoloista ja kaupoista, mikä tekee arjestasi huomattavasti sujuvampaa ja säästää sinulta toimituskuluja.
FREJAN keittiöpäällikkö Konsta Elomaa on mies, jonka ruoka puhuu puolestaan – rehellisesti, kausien rytmissä ja suomalaisia raaka-aineita kunnioittaen. Hänen intohimonsa ruokaan syttyi jo yläasteella, kun valinta sähkölinjan ja ravintolakoulun välillä päättyi Espoon Omniaan. ”Pidin kotitaloudesta ja serkku oli kokki – päätin kokeilla, ja sillä tiellä ollaan.”

Meet the Chef: Konsta Elomaa

FREJAN keittiöpäällikkö Konsta Elomaa on mies, jonka ruoka puhuu puolestaan – rehellisesti, kausien rytmissä ja suomalaisia raaka-aineita kunnioittaen. Hänen intohimonsa ruokaan syttyi jo yläasteella, kun valinta sähkölinjan ja ravintolakoulun välillä päättyi Espoon Omniaan. ”Pidin kotitaloudesta ja serkku oli kokki – päätin kokeilla, ja sillä tiellä ollaan.”
KRISTJAN PEÄSKEN matka ravintolamaailmaan ei alkanut valkoisista pöytäliinoista tai fiineistä keittiöistä – vaan maaseudun keittiönpöydästä, jossa syötiin hyvin vain juhlapäivinä. ”Kun perhe kokoontui yhteen, ruoka oli runsasta ja tunnelma lämmin. Se tunne jäi minuun – se, että ruokailu on ennen kaikkea yhteys ihmisten välillä.”

Meet the Restaurateur: Kristjan Peäske

KRISTJAN PEÄSKEN matka ravintolamaailmaan ei alkanut valkoisista pöytäliinoista tai fiineistä keittiöistä – vaan maaseudun keittiönpöydästä, jossa syötiin hyvin vain juhlapäivinä. ”Kun perhe kokoontui yhteen, ruoka oli runsasta ja tunnelma lämmin. Se tunne jäi minuun – se, että ruokailu on ennen kaikkea yhteys ihmisten välillä.”

Meet the Chef: LUCAS HOANG

HELSINGIN SYDÄMESSÄ, 13-paikkaisen tiskin äärellä, tapahtuu joka ilta jotain ainutlaatuista. Siellä seisoo Lucas Hoang – mies, joka jätti taakseen IT-opinnot ja tarttui veitsen varteen. Hänen tarinansa ei ole vain kertomus intohimosta ruokaan, vaan siitä, kuinka unelmat syntyvät, kehittyvät ja toteutuvat – yksi nigiri kerrallaan.
ARI RUOHO

Meet the Chef: ARI RUOHO

KUN ASTUT Ravintola Nokkaan Helsingin Katajanokalla, tuoksu kertoo sinulle heti, että täällä on kyse jostain aidosta. Pöytiin ei kanneta trendejä – tänne tuodaan metsä, meri ja niitty. Täällä keittiötä johtaa Ari Ruoho, mies, joka ei seuraa ruokamaailman aaltoja, vaan tekee niitä itse – savustetuilla hauenmädeillä, rakkolevä- pölyllä ja vuosikymmenten syvällä ymmärryksellä suomalaisesta luonnosta.
Emmanuel Wille

Meet the Chef: Emmanuel Wille

Belgian klassinen keittiö on aina haastanut ykköspaikaa Ranskan kanssa. Olde Hansaan olen tuonut ennen kaikkea makujen harmonian. Maun pitää sisältää joku upea yllätys itselleni, Aurille ja asiakkaille. Maun eri vivahteiden, keston, alun ja lopun pitää soida sielussa. Taideteosta ei voi laskea käsistä ennenkuin siihen on täysin tyytyväinen, meni siihen vaikka viikko tai kuukausia. Skotlantilaista keskiajan herkkua Hägissiä ja savuolut-viskikastiketta kehiteltiin gourmet kelpoiseksi puolisen vuotta.
kebab

Suomalaiset ja kebab – rakkaustarina kymmenen vuoden ajalta

Suomalaiset ovat tunnetusti nopean ruoan ystäviä, ja yksi erityisesti sydämiin tiensä löytänyt herkku on kebab. Kun Foodora aloitti toimintansa Suomessa vuonna 2015, se toi mukanaan uuden tavan nauttia suosikkiruokia vaivattomasti kotisohvalta käsin. Alusta asti kebab on ollut yksi suosituimmista annoksista, ja vuosikymmenen aikana sen suosio on vain kasvanut. Foodoran toimitusdata paljastaa, että kymmenessä vuodessa suomalaiset ovat tilanneet arviolta 3,5 miljoonaa kiloa kebabia – tämä vastaa huikeaa 140 rekkalastillista.