Uutiset

lohi-katkarapukeitto

Seitsemän parasta perinteistä suomalaista ruokaa

Suomalainen keittiö tunnetaan ainutlaatuisista mauistaan ja runsaista ruoista. Perinteinen suomalainen ruoka sisältää usein ainesosia, kuten kalaa, ruisleipää, perunoita ja marjoja. Se on sekoitus maalaismaisia ja lohdullisia makuja, jotka heijastavat maan luontoa ja kulttuuriperintöä.
Fine dining ja pukeutuminen

Fine dining ja pukeutuminen: vinkit fiininpään ravintolailtaan

Fine dining -ravintolat tarjoavat unohtumattomia elämyksiä, joissa yhdistyvät huolella suunniteltu ruokalista, ensiluokkainen palvelu ja tunnelmallinen ympäristö. Tällaiset ravintolaillat ovat monille harvinaisia ja erityisiä hetkiä, joiden vuoksi myös pukeutumiseen ja etikettiin kannattaa kiinnittää huomiota. Fine dining -kokemus alkaa jo ennen ravintolaan astumista, sillä kokonaisuuden onnistuminen perustuu usein yksityiskohtiin ja siihen, että olet varautunut tilaisuuteen oikein.
Sirly Ylläsjärvi

Sirly Ylläsjärven uniikki konsepti arvosteltiin Suomen parhaaksi!

Nyt, vain vuosi myöhemmin, Elsa on valittu Suomen parhaaksi. Erityisen arvokasta tästä tunnustuksesta tekee se, että se perustuu asiakkaiden arvioihin. Asiakkaat ovat tunnistaneet ja arvostaneet juuri ne ominaisuudet, jotka tekevät tästä paikasta niin erikoislaatuisen.
Timo Siitonen tunnetaan Suomen cocktail-kentän pioneerina

Huippusuosittu Kupoli-cocktailbaari sai uuden vetäjän

Yksi Suomen cocktail-kentän pioneereista ja tunnetuimmista baarimestareista Timo Siitonen astuu NH Collection Helsinki Grand Hansan Bar Managerin saappaisiin. Hän ottaa vetovastuun Uuden ylioppilastalon tornissa sijaitsevasta, huippusuositusta Kupoli-cocktailbaarista sekä matkailijoiden ja helsinkiläisten rentona kohtaamispaikkana tunnetusta Hansa Cafén baarista.

Alkon myyntilitrat vuonna 2024: väkevien ja viinien myynti laski, oluiden myynti ennallaan, alkoholittomien myynti nousi

Alkon myynti vuonna 2024 oli 71,2 miljoonaa litraa laskien 5,7 miljoonaa litraa vuodesta 2023. Lakimuutoksen jälkeen kesä-joulukuun myynti oli 10 prosenttia edellisvuotta matalammalla tasolla. Puna- ja valkoviineissä Chile pitää yhä pintansa suosituimpana viinimaana.
Vuoden 2025 juomatrendit eivät ole mullistavia, vaan enemmän odotettavaa jatkumoa ajan hengelle ja kulutustottumusten kehityssuunnalle. Getty Images

Alkon trendikatsaus 2025: nyt vaalitaan hyvinvointia, haetaan elämyksiä ja ollaan hintatietoisia

Alkon trendikatsauksen kahdeksan vuoden 2025 trendiä kertovat muun muassa alkoholittomien voittokulusta, elämysten metsästämisestä ja siitä, että Z-sukupolvelle ei maistu viini edeltävien sukupolvien tapaan. Juomissa saa maistua makeus ja kartonkipakkaus uskalletaan nostaa juhlapöytään. Hinnalla on valinnassa yhä suurempi merkitys.
mocktail

Sober curious -trendi ja mocktailien nousu ravintolamaailmassa

Viime vuosina sober curious -ilmiö on saanut yhä enemmän huomiota erityisesti nuorten aikuisten keskuudessa. Tämä trendi kannustaa ihmisiä pohtimaan omaa suhdettaan alkoholiin ja kokeilemaan alkoholittomia vaihtoehtoja ilman sitoutumista täydelliseen raittiuteen. Taustalla vaikuttavat terveyteen ja hyvinvointiin liittyvät arvot, jotka ovat nousseet keskeisiksi monien elämässä. Alkoholin kulutuksen vähentäminen tai siitä luopuminen voi parantaa unenlaatua, mielialaa ja yleistä jaksamista, mikä houkuttelee monia kokeilemaan sober curious -elämäntapaa.
finger food

Trendit ja ravintola: uudet finger food mahdollisuudet

Finger food, eli sormisyötävät, on noussut ravintolatrendien kärkeen viime vuosina. Sormisyötävät tarjoavat täydellisen yhdistelmän helppoutta, monipuolisuutta ja mahdollisuuksia kulinaariseen luovuuteen. Niiden suosio perustuu paitsi käytännöllisyyteen myös siihen, että ne mahdollistavat monien makujen ja tekstuurien kokeilemisen pieninä annoksina. Ravintoloille finger food tarjoaa loistavan tavan laajentaa asiakaskuntaa, sillä se sopii niin rentoihin iltoihin ystävien kanssa kuin virallisempiin tapahtumiinkin.
ravintola viihde

Viihteen uudet trendit ravintoloissa: retroilu tuli takaisin digimaailman rinnalle

Ravintoloiden viihdetarjonta on kokenut merkittävän murroksen viime vuosina. Vaikka digitaalisuus ja teknologia hallitsevat yhä monia osa-alueita, nostalgiset elämykset ovat tehneet vahvan paluun. Retroilu, eli menneiden vuosikymmenten tyylien, musiikin ja tunnelman uudelleen tuominen nykypäivään, on noussut keskiöön. Tämä trendi näkyy erityisesti ravintoloiden viihdeohjelmissa, sisustuksessa ja tapahtumissa, jotka pyrkivät yhdistämään menneisyyden charmia nykyaikaisen teknologian mahdollisuuksiin. Se on tullut näkyville myös monissa viihderavintoloissa, pubeissa, kun viihteen muodoksi on palautunut mm. lautapelit.
Ravintoloiden uudet viihdekonseptit

Kasinoilta inspiraatiota: Ravintoloiden uudet viihdekonseptit – Pelimaailma kohtaa gastronomiaa

Ravintoloiden on aika tuoda uutta kipinää iltoihin. Kasinoista voi ammentaa ideoita jännittäviin viihdekonsepteihin. Yhdistämällä pelillisyyttä, teknologiaa ja elämyksellisyyttä ravintolat voivat luoda ainutlaatuisia kokemuksia asiakkailleen.