Bistro Le Grec tarjoilee kreikkalaisia makuja Helsingin keskustassa 1. elokuuta alkaen. Le Grecin perustajakolmikkoon kuuluvat Kostas Dimitras, Arsenios Fourkiotis sekä Christos Toupe. Kuva: Mona Salminen

BossMan2023

Moderneja kreikkalaisia makuja tarjoileva Bistro Le Grec avautuu Helsingin keskustaan

kreikkalainen, ravintola, ruokaravintola

Helsingin sydämessä pääsee pian kulinaristiselle Kreikan matkalle, kun uusi Bistro Le Grec avaa ovensa Rikhardinkadulla 1. elokuuta. Ravintolaan varauskalenteri on jo nyt auki.

Helsingistä on pitkään puuttunut moderni kreikkalainen ravintola, jossa voi nauttia sekä lounaasta että illallisesta, viihtyä ja viettää iltaa. Elokuun alussa avautuva Bistro Le Grec vastaa tähän tarpeeseen tarjoamalla herkullista kreikkalaista ruokaa sekä rennon ja mutkattoman ruokailuelämyksen.

Ravintolan keittiöpäällikkö ja osakas Arsenios Fourkiotis on vuosien mittaan hionut taitojaan useissa Helsingin tunnetuissa ravintoloissa, esimerkkeinä Roster, Vinkkeli ja Bistro Bardot – jälkimmäisessä hän on toiminut viimeiset kolme vuotta keittiömestarina. Nyt Fourkiotis johdattelee Le Grecin asiakkaat nykyaikaiseen kreikkalaiseen makumaailmaan.

“Le Grecin menua suunnitellessani olen keskittynyt hyödyntämään sesongin parhaita raaka-aineita. Menun yksityiskohtia hiotaan vielä, mutta tarjolla tulee olemaan niin kasvis-, kala-, kuin liharuokiakin”, keittiöpäällikkö Fourkiotis paljastaa ja jatkaa: “Vieraat voivat odottaa houkuttelevaa valikoimaa erilaisia annoksia, jotka esittelevät kreikkalaisen keittiön parhaita puolia.”

Le Grecin perustajakolmikkoon kuuluvat Fourkiotiksen lisäksi osakkaat Christos Toupe sekä Kostas Dimitras. Toupe tuo mukanaan laajan kokemuksen Rosterin, Penelopen ja Bistro Bardot’n palveluksesta ja Dimitras merkittävää yritysmaailman asiantuntemusta – hän on toiminut yrittäjänä jo vuodesta 2011.

“Olemme asuneet Suomessa pitkään, mutta kreikkalainen ruoka on meille sydämen asia, jota usein kaipaamme. Le Grec tarjoaa lämpimän ja intiimin ympäristön, jossa asiakkaat voivat nauttia kreikkalaisista mauista ja tunnelmasta. Upea tiimimme jakaa saman intohimon ja tavoitteen luoda unohtumattomia ruokailuelämyksiä”, Christos Toupe kertoo. 

Välimeren charmia rauhallisella Rikhardinkadulla

Bistro Le Grecin sisustus ja tunnelma huokuvat Välimeren charmia, luoden eläväisen ja intiimin tilan, joka kuljettaa ravintolan vieraat Ateenan sydämeen. Ravintolassa on 60 asiakaspaikkaa, ja sen edustalla on 20-paikkainen parklet-terassi, joka tarjoaa idylliset puitteet ulkona ruokailemiseen rauhallisella Rikhardinkadulla. Kahdeksan hengen yksityiskabinetti mahdollistaa yksityisen ruokailukokemuksen sitä kaipaaville. Ravintolan vieraat voivat myös nauttia pienestä 6-paikkaisesta baarista, jossa Le Grecin mixologit tarjoilevat ravintolan nimikko-cocktaileja.

“Tämä projekti on meille pitkäaikainen unelma ja vihdoin pääsemme toteuttamaan visiotamme. Haluamme tarjota asiakkaillemme jotain uutta ja jännittävää. Moderni kreikkalainen bistro on juuri se paikka, jossa voimme yhdistää intohimomme, osaamisemme ja luoda uudenlaisen ruokailukokemuksen Helsingin ytimessä”, Dimitras pohtii.  Bistro Le Grec on avoinna tiistaista torstaihin klo 16:00–23:00 ja perjantaista lauantaihin klo 16:00–00:00 (baari myöhään). Lounasta tarjoillaan 12. elokuuta alkaen maanantaista perjantaihin klo 11:00–14:30. Bistro Le Grec sijaitsee osoitteessa Rikhardinkatu 2, 00130 Helsinki.


Vastaa