hans välimäki

BossMan2023

Hans Välimäki ja Arto Rastas tiimeineen avaavat jo kolmannen ravintolan vuoden sisään – Bouchon Carême avautuu ikoniseen osoitteeseen Helsingin Aleksanterinkadulle

kokki, palvelu, ravintola, ruoka, ruokaravintola

Helsinkiläiset ranskalaisen keittiön ystävät ja kulinaristit saavat elokuussa uuden kohtauspaikan, kun Hans Välimäen ja Arto Rastaan uusin ravintola, Bouchon Carême, avaa ovensa ikonisessa osoitteessa Aleksanterinkatu 13.

Ravintoloitsija Maria von Graevenitz
Ravintoloitsija Maria von Graevenitz

Bouchon Carêmen tarina sai alkunsa pitkän harkinnan ja suunnittelun jälkeen. Ravintolan sijainti valikoitui ainutlaatuisten puitteiden ja historiallisen arvon vuoksi Aleksanterinkadun ikoniseen osoitteeseen, tarkemmin sanottuna Aleksi 13:n toiseen kerrokseen. Ravintolassa on noin 120 asiakaspaikkaa, ja suuret ikkunat avautuvat Mikonkadulle ja Aleksanterinkadulle tarjoten upean näkymän Helsingin keskustaan. Ikkunoiden kautta Helsingin kadut näyttäytyvät täysin uudesta perspektiivistä luoden poikkeuksellisen ja mieleenpainuvan kokemuksen. Toisen kerroksen sijainti ei siis suinkaan haittaa – päinvastoin, se lisää ravintolan viehätystä ja uniikkia charmia.

Ravintolan omistaja ja keittiömestari, Hans Välimäki, korostaa rohkeutta uida vastavirtaan vaikeina aikoina.

“Kulunut vuosi on ollut ravintola-alalle erittäin vaikea. Pakko silti uskoa, että ajat tästä taas paranevat”, hän toteaa. Välimäki painottaa halua olla mukana elävöittämässä Helsingin keskustaa entiseen loistoonsa.

Bouchon Carême on nimetty kunnioittaen legendaarista ranskalaiskokkia Marie Antoine Carêmeta, joka tunnetaan haute cuisine -keittotaidon edelläkävijänä ja kehittäjänä. Ravintola tarjoaa herkullista käsintehtyä ranskalaista maalaisruokaa ja sen keskiössä ovat liha, kala, äyriäiset sekä sesonkikasvikset. Carêmen perintö elää myös ravintolan kastikkeissa, joiden merkitys ranskalaiselle keittiölle on vertaansa vailla. Nimen etuosa Bouchon viittaa Lyonin alueeseen – sitä voitaneen pitää ranskalaisen ruokakulttuurin kehtona Pariisin sijaan.

Ravintola tulee olemaan avoinna maanantaista lauantaihin, lounaalta myöhäiseen iltaan. Lounasaikaan tarjolla tulee olemaan kevyempiä ja nopeammin nautittavia annoksia, kun taas illallisella panostetaan runsaampiin makuelämyksiin ja pöydän ääressä valmistettaviin annoksiin. Jälkiruokia tarjoillaan asiaan kuuluvasti klassisesta jälkiruokakärrystä.

”Pöytien ääressä työskentely ja välittömässä asiakaspinnassa oleminen luo ilmapiiriin inhimillisyyttä ja lämpöä ja tietenkin näyttää parhaimmillaan hauskalta, juuri kuten tarkoitus onkin. Emme halua tehdä ravintoloistamme mitenkään jäykkiä hiiviskelypaikkoja, vaan ennemminkin korostaa työntekijöidemme omaa persoonaa ja luoda sitä kautta paikkoihimme omaleimaista välitöntä tunnelmaa”, ravintoloitsija Maria von Graevenitz toteaa. ”Itse viihdyn sellaisissa ravintoloissa missä kuuluu taustalta iloista puheensorinaa, astioiden kilinää ja naurunremakkaa” hän jatkaa.

Ravintolasta löytyy myös näyttävä baari, jossa voi nauttia niin juomista kuin ruoastakin. Suunnittelusta vastaa tälläkin kertaa suunnittelutoimisto Fyra, jonka kanssa yhteistyö on ollut hedelmällistä. ”Fyralla on taito, kyky ja visio luoda juuri sellaisia ravintolakokonaisuuksia, kuin itse haluaisimme”, kertoo Maria von Graevenitz.

Bouchon Carême avaa ovensa yleisölle elo-syyskuun vaihteessa osoitteessa Aleksanterinkatu 13. Ravintolan taustalla vaikuttaa sama nelikko kuin Kluuvikadun Bistro Bardot’ssa, Korkeavuorenkadun Italian Bistro Ginassa ja Yrjönkadun The Rookissa: Hans Välimäki, Arto Rastas, Miika Lönn ja Maria Von Graevenitz.

Rekrytointi ravintolan avoimiin positioihin on auki. Hakemuksen ja CV:n palkkatoiveen kera voi lähettää rekry@bouchoncareme.fi 7.6. mennessä. Varauslinjat avautuvat pian.

Bouchon Carême (bouchoncareme.fi)

Keittiömestari Arto Rastas.

Vastaa