BossMan2023

Kaikkien aikojen suosituimmat pikkujoululeikit ja joululeikit samassa listauksessa

joulu

Joulun aikaan pikkujoulut ja joulunvietot tuovat yhteen perheet, ystävät ja työtoverit. Tässä artikkelissa esittelemme kaikkien aikojen suosituimmat pikkujoululeikit ja joululeikit, jotka tuovat iloa ja yhteisöllisyyttä juhliinne. Valitkaa suosikkinne tai kokeilkaa kaikkia! Aikuisille suunnattujen pikkujoululeikkien järjestäminen voi olla haastavaa, mutta samalla erittäin hauskaa.

Lahjojen vaihto uudella twistillä

Perinteinen lahjojen vaihto saa uuden ulottuvuuden, kun siihen lisätään hauskoja sääntöjä. Esimerkiksi ”arvaa lahjan antaja” tai ”lahjavaihtoruletti” ovat mainioita tapoja tuoda lisää jännitystä ja naurua pikkujouluihin.

Jouluaiheinen charades

Charades eli viittomaleikki on aina varma valinta, mutta kokeilkaa sitä jouluaiheisena. Jakakaa ryhmä pienempiin tiimeihin ja arvatkaa toistenne esittämiä joululauluja, elokuvia tai perinteitä. Tämä leikki sopii kaikenikäisille ja takaa hupaisia hetkiä.

Totuus vai tehtävä

Totuus vai tehtävä on klassinen ja viihdyttävä peli, joka saa osallistujat nauramaan ja paljastamaan salaisuuksiaan. Pelin ideana on, että pelaaja valitsee vuorollaan, haluaako hän kertoa totuuden vai suorittaa haastavan tehtävän. Osallistujat voivat keksiä kysymyksiä ja tehtäviä toisilleen, mikä lisää pelin hauskuutta ja yllätyksellisyyttä.

Arvauslaulu

Arvauslaulu on musiikillinen leikki, joka sopii erinomaisesti pikkujouluihin. Pelaajat muodostavat joukkueita ja valitsevat vuorollaan yhden henkilön, joka laulaa laulun ilman sanoja. Muut joukkueet yrittävät arvata, minkä laulun esittäjä on valinnut. Tämä peli testaa musiikkitietämystä ja voi johtaa hulvattomiin esityksiin.

Juomapeli – ”Kuninkaan juoma”

Vaikka juomaleikit ovat suosittuja aikuisten juhlissa, niitä on pelattava vastuullisesti. Yksi suosittu juomapeli on ”Kuninkaan juoma”. Pelissä korttipakasta valitaan kortteja, joille on määritetty erilaisia juomatehtäviä. Esimerkiksi kuningas voi tarkoittaa, että pelaaja saa valita juoman toiselle osallistujalle, ja ässä voi tarkoittaa yhteistä juomapaukkua. Muista noudattaa kohtuutta ja huolehtia siitä, että kaikki osallistujat pelaavat turvallisesti.

Rikkinäinen puhelin

Rikkinäinen puhelin on yksinkertainen mutta hauska leikki, joka perustuu viestin kiertämiseen osallistujien kesken. Osallistujat istuvat piiriin, ja yksi henkilö kuiskaa hiljaisesti jonkin viestin vieruskaverilleen. Tämä viesti kulkee hiljalleen piirissä, kunnes se palaa alkuperäiselle lähettäjälle. Lopuksi verrataan alkuperäistä viestiä siihen, minkä se on muuttunut matkalla. Tämä leikki osoittaa, miten huhut ja viestit voivat muuttua matkallaan.

Joulukoristeiden askartelukilpailu

Luovuus kukoistaa, kun annetaan mahdollisuus suunnitella ja valmistaa oma joulukoriste. Valitkaa materiaaleja, kuten paperia, helmiä tai kangasta, ja antakaa jokaisen luoda oma mestariteoksensa. Voitte myös äänestää illan parhaasta koristeesta.

Joulutietovisa

Kuka tietää eniten jouluun liittyvistä perinteistä, elokuvista tai lauluista? Järjestäkää joulutietovisa, jossa kysymykset vaihtelevat helpoista haastaviin. Tämä on loistava tapa testata jouluista yleistietoutta ja oppia uutta.

Listaus suosituimmista joululeikeistä:

  1. Lahjojen vaihto uudella twistillä
  2. Jouluaiheinen charades
  3. Joulukoristeiden askartelukilpailu
  4. Joulutietovisa

Joululaulujen karaoke

Mikä olisikaan parempi tapa päästä joulutunnelmaan kuin laulaa yhdessä joululauluja? Järjestäkää joululaulujen karaoke ja antakaa jokaisen näyttää laulutaitonsa. Voitte myös tehdä siitä kilpailun, jossa paras esitys palkitaan.

Joulumuistipeli

Tehkää oma jouluteemainen muistipeli korteista, joissa on kuvia jouluisista symboleista, kuten tontuista, joulupukista ja lahjoista. Tämä on erinomainen peli kehittämään muistia ja havaintokykyä, ja se sopii kaikenikäisille.

Pukin pajan piilosilla

Piilosilla leikki saa jouluisen käänteen, kun sitä pelataan ”Pukin pajassa”. Koristelkaa tila jouluiseksi ja piilottakaa jouluisia esineitä ympäriinsä. Etsikää esineitä ryhmissä tai yksitellen.

Loppusanat

Nämä leikit tarjoavat hauskoja hetkiä ja yhdessäoloa joulun aikaan. Kokeilkaa erilaisia leikkejä ja löytäkää suosikkinne. Toivottavasti nämä ideat tuovat iloa ja lämpöä juhliinne!


Vastaa