BossMan2023

Helsingin poliisi suoritti anniskelupaikkavalvontaa – yli 110 tarkastettua ravintolaa yhden viikonlopun aikana

Valvonnan aikana tavoitettiin etsintäkuulutettuja henkilöitä ja löydettiin puutteita ravintoloiden turvallisuusjärjestelyissä. Alaikäisille anniskelua ei ravintoloissa tavattu. Valvontaa tehtiin yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa.

Helsingin poliisilaitoksen valvontaryhmä valvoi anniskelupaikkoja viikonlopun 29.–30.9.2023 aikana. Valvontaa suoritettiin koko Helsingin alueella, ja se toteutettiin yhteistyössä Aluehallintoviraston, Rajavartiolaitoksen, Helsingin kaupungin, Verohallinnon sekä Helsingin pelastuslaitoksen kanssa. Mukana oli myös Helsingin poliisilaitoksen lupatoiminto, joka keskittyi turva-alan lupa-asioihin.

Valvonnassa tarkastettiin yhteensä 116 ravintolaa, 410 ravintoloiden henkilökuntien jäsentä ja 71 turva-alan toimijaa. 

Valvonnan aikana Helsingin poliisi takavarikoi yhdestä anniskelupaikasta huumausainetta ja toisesta laittomasti jälleenmyytävää ulkomaista alkoholia. Lisäksi poliisi tavoitti etsintäkuulutettuja henkilöitä.

Valvonnan aikana puututtiin myös anniskelupaikkojen turvallisuuteen: hätäuloskäyntien esteettömyydessä ja palosammuttimissa löytyi erityisesti puutteita. Poliisin valvonnan kohteena olivat myös ravintoloiden järjestyksenvalvojat: yhdeksän osalta käynnistettiin lupaharkinta ja seitsemälle annettiin suullinen huomautus.

– Poliisia kiinnostivat erityisesti anniskeluravintolat, jotka ovat aiheuttaneet ongelmia yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle. Valvonnan aikana anniskelupaikoista ei paljastunut isoja puutteita, mutta niissä havaittiin kuitenkin erilaisia rikkomuksia. Viikonlopun valvonnan aikana anniskeluravintoloista ei tavattu alaikäisiä henkilöitä, mikä oli hyvä asia, kertoo Valvonta ja ennalta estävän toiminnon komisario Hanna Kiiskinen.


Yksi kommentti artikkeliin ”Helsingin poliisi suoritti anniskelupaikkavalvontaa – yli 110 tarkastettua ravintolaa yhden viikonlopun aikana”

Vastaa