BossMan2023

Suomen parhaita viinibaareja ja niiden erikoisuuksia

ravintola, viinibaari

Helsinki: Latva (suljettu)

Latva sijaitsi Helsingin ydinkeskustassa, ja se oli tunnettu laadukkaasta viinilistastaan sekä rentouttavasta ilmapiiristään. Baari oli erityisen suosittu luomu- ja pientuottajaviinien ystävien keskuudessa. Tarjolla oli myös kattava valikoima pientä purtavaa, joka on suunniteltu erityisesti viinien kanssa nautittavaksi.

Latvan erikoisuus oli viikoittainen viinitasting, joka on suunnattu sekä aloittelijoille että kokeneemmille viininharrastajille. Tämä antoi asiakkaille mahdollisuuden kokeilla ja oppia uusista viineistä asiantuntevassa seurassa. Ravintola sulki ovensa 2020.

Tampere: Inez Wine Bar

Inez Wine Bar Tampereella on nuorekas ja rento paikka, jossa voit viettää iltaa ja pitää hauskaa chillissä ilmapiirissä. Kyseessä ei ole perinteinen, jäykkä ruokaravintola, vaan ennemminkin mukava baari, jossa tarjoillaan aitoa paikanpäällä valmistettua ruokaa. Asiakaslähtöinen ja tuotetietoinen juomatarjoilu tekevät vierailusta erityisen nautinnollisen.

Inezin erikoisuus on sen viini- ja ruokapareja esittelevä tasting-menu, joka vaihtuu kuukausittain. Asiakkaat voivat nauttia monipuolisista viineistä yhdessä huolella valittujen ruokalajien kanssa, jotka on suunniteltu täydentämään viinien makua. Tämä tekee Inezista täydellisen paikan niille, jotka haluavat kokea jotain uutta ja jännittävää sekä viinien että ruoan saralla.

Turku: Di Trevi Wine Bar

Turussa sijaitseva Di Trevi on keskittynyt pääasiassa italialaisiin viineihin. Se on kompakti ja tunnelmallinen paikka, jossa viinin ystävät voivat löytää jotain mielenkiintoista poikkeuksellisen monipuoliselta viinilistalta.

Di Trevin erikoisuus on sen tarjonta laadukkaita italialaisia pientuottajaviinejä, joita ei ole helposti saatavilla muualla Suomessa. Baari myös järjestää viinikoulutuksia ja erityisiä viini-iltoja, joissa pääsee tutustumaan uusiin tuotteisiin ja viinimaailman trendeihin.

Ravintola Viinille. Turun vanhin viiniravintola

Ravintola Viinille sijaitsee Turun ydinkeskustassa, aivan kävelykadun tuntumassa. Perustettu vuonna 2004, ravintola on pieni mutta viihtyisä, ja sen ilmapiiri on rento ja kutsuva. Se on ihanteellinen paikka niin arkisiin hetkiin kuin juhlaviinkin tilaisuuksiin. Tilat ovat suunniteltu siten, että viihtyvyys on etusijalla. Baari panostaa paljon yksityiskohtiin, kuten valaistukseen ja sisustukseen, jotta asiakkaat voivat rentoutua ja nauttia olostaan täysillä.

Valikoimassa on noin 200 erilaista viiniä eri puolilta maailmaa. Suurin osa viineistä on saatavilla myös laseittain, joten voit rohkeasti kokeilla useampia eri vaihtoehtoja yhdellä kertaa.

Helsinki: Viinibaari Apotek

Jugendapteekista elegantiksi viinibaariksi: Apotekin tarina

Vanhan jugendapteekin upea sisustus oli inspiraationa Apotek-viinibaarille, jonka kunnostusprosessi kunnioitti alkuperäistä ympäristöä. Remontin jälkeen tiloista paljastui sekä tunnelmallinen että tyylikäs viinibaari, joka on saanut nimensä historiallisen edeltäjänsä mukaan.

Apotekin viinivalikoima on laaja ja huolella kuratoitu. Painopiste on pääosin perheomisteisten tilojen käsityöviineissä, joissa yhdistyvät laatu, alkuperä ja terve kasvuympäristö. Valikoimasta löytyy sekä lasillisia että pulloja, joten jokainen löytää varmasti makuunsa sopivan vaihtoehdon.

Keittiö puolestaan tarjoilee kausittain vaihtuvia pikkuannoksia, jotka sopivat erinomaisesti yhteen viinien kanssa. Tarjolla on myös laadukasta naposteltavaa kuten juustoja, leikkeleitä ja pateita. Annoksia voi tilata joko hetken mielijohteesta pitkin iltaa tai niistä voi koota suuremman illallisen.

Apotekin tilat tarjoavat ainutlaatuisen ja viihtyisän miljöön. Tervetuloa nauttimaan laadukkaista viineistä ja keittiön herkuista! Täällä viihtyy niin kokenut viiniasiantuntija kuin casual-nautiskelijakin.

Suosituimpien viinibaarien erikoisuudet listattuna:

  • Inez Wine Bar, Tampere: Kuukausittainen viini- ja ruokapareja esittelevä tasting-menu
  • Di Trevi, Turku: Laadukkaat italialaiset pientuottajaviinit ja viinikoulutukset

Viinibaareihin tutustumisen vinkkejä

Viinibaareihin tutustumisessa on hyvä ottaa huomioon paikan erikoisuudet, viinilistan monipuolisuus ja asiakaspalvelu. Jos olet uusi viinien maailmassa, monet baarit tarjoavat tasting-iltoja tai muita tapahtumia, jotka voivat auttaa sinua löytämään uusia suosikkeja.

Viinibaarit ovat myös erinomaisia paikkoja sosiaaliseen kanssakäymiseen, tapaamisiin ystävien kanssa tai romanttiseen iltaan. Useimmat paikat tarjoavat myös pientä purtavaa viinien kanssa, mikä tekee kokemuksesta vieläkin nautinnollisemman.

Viinibaareissa vierailun etiketti

Kun vierailet viinibaarissa, on hyvä muistaa muutama perusasia. Ensinnäkin, älä pelkää kysyä suosituksia henkilökunnalta – he ovat siellä auttaakseen ja useimmiten tietävät, mitkä viinit sopivat parhaiten eri tilanteisiin tai ruokalajeihin. Toiseksi, tasting-menut tai viinipassit ovat usein hyvä tapa tutustua useisiin eri viineihin ilman, että joudut ostamaan koko pullon.

Kolmanneksi, muista nauttia kohtuudella. Viinibaarit ovat ensisijaisesti paikkoja nauttia ja arvostaa viiniä, ei niinkään paikkoja suurkulutukseen. Huomioi myös muut asiakkaat ja ylläpidä hyvää käytöstä.


Vastaa