BossMan2023

Miten valita oikea viihdemuoto ravintolaasi: Opas yrittäjille

Valitessasi viihdemuotoa ravintolaasi varten, on ensimmäinen askel ymmärtää, kuka on kohderyhmäsi. Millaisia asiakkaita haluat houkutella ravintolaasi? Nuoret, vanhemmat, pariskunnat, perheet, turistit tai jotkin erikoisryhmät? Viihdemuoto vaikuttaa siihen, millainen tunnelma ravintolassasi on ja keitä se houkuttelee.

Tämän ymmärtäminen auttaa sinua tekemään tarkempia päätöksiä. Esimerkiksi, jos kohderyhmäsi on nuorempi yleisö, DJ tai moderni musiikki voivat olla hyvä valinta. Jos taas kohderyhmänäsi ovat perheet, voit harkita hiljaisempaa akustista musiikkia tai jopa lasten esityksiä.

Sijainti ja tila

Sijainti ja tila ovat myös merkittäviä tekijöitä viihdemuodon valinnassa. Esimerkiksi, jos ravintolasi sijaitsee vilkkaalla turistialueella, katuesitykset tai elävä musiikki voivat olla houkuttelevia. Sen sijaan, jos sijainti on rauhallisempi, voit valita jotain hillitympää kuten taustamusiikkia tai pelialueen.

Tilojen suuruus ja asettelu vaikuttavat myös siihen, millainen viihdemuoto sopii parhaiten. Pienessä intiimissä tilassa suuret bändit ja näyttävät esitykset voivat olla liikaa, mutta yksittäinen akustinen muusikko tai pieni jazz-trio voisi sopia paremmin.

Budjetti

Raha on aina tekijä, joka täytyy ottaa huomioon. Viihdemuotojen kustannukset vaihtelevat suuresti: live-bändi on yleensä kalliimpi kuin soittolista Spotifyssä. On tärkeää miettiä, kuinka paljon olet valmis investoimaan viihteeseen ja mitä odotat sen tuovan takaisin, olipa kyse sitten lisääntyneestä myynnistä tai asiakasuskollisuudesta.

Muista, että viihde ei ole paikka säästää, jos se on keskeinen osa ravintolasi konseptia ja asiakaskokemusta. Halpa tai huono viihde voi jopa karkottaa asiakkaita.

Monimuotoisuus

On tärkeää olla monipuolinen viihteen suhteen, erityisesti jos ravintolasi on avoinna eri aikoina päivästä tai viikosta. Aamulla taustamusiikki voi olla rauhallista ja rentouttavaa, kun taas illalla voit panostaa elävään musiikkiin tai DJ:hen.

Monimuotoisuus voi olla myös kausittaista. Esimerkiksi jouluna voit järjestää tematiikkaan sopivaa viihdettä, kun taas kesällä voit hyödyntää ulkotiloja ja järjestää vaikkapa grillijuhlat bändin kera.

Tekniikka

Onko ravintolassasi tarvittava tekninen infrastruktuuri erilaisille viihdemuodoille? Tarvitsetko äänentoistolaitteita, valoshow’n tai ehkä jopa näyttämön? Myös tämä on tärkeä huomio, kun valitset sopivaa viihdemuotoa.

Tekniikan voi vuokrata tai ostaa, mutta sekin vaatii investointia. Joskus yksinkertaisempi on parempi, etenkin jos et ole varma siitä, kuinka usein tulevaisuudessa tulet tarvitsemaan kallista teknistä varustelua.

Tärkeimmät kohdat valinnassa

  • Kohderyhmän ymmärtäminen
  • Sijainti ja tilat
  • Budjetti
  • Monimuotoisuus
  • Tekninen infrastruktuuri

Pidä korvat auki palautteelle

Asiakaspalaute on kullanarvoista, kun arvioit ravintolasi viihdetarjontaa. Voit kerätä palautetta monin eri tavoin: suorat keskustelut asiakkaiden kanssa, online-kyselyt tai sosiaalisen median seuraaminen ovat kaikki hyviä keinoja.

Asiakaspalautteen perusteella voit tehdä tarvittavat säädöt tai muutokset, jotta viihdetarjonta vastaa paremmin asiakkaiden toiveita ja tarpeita. Muista, että viihteen tarkoitus on tehdä asiakaskokemuksesta nautittavampi ja saada asiakkaat palaamaan.

Tutki kilpailijoita

Älä unohda tarkkailla, mitä kilpailevat ravintolat tekevät. Millaisia viihdemuotoja heillä on käytössään ja miten yleisö reagoi niihin? Tämä ei tarkoita, että sinun tulisi kopioida heitä, mutta saatat saada ideoita ja näkemyksiä siitä, mikä toimii ja mikä ei.

Tämä on myös hyvä tapa erottautua kilpailijoista. Jos kaikki lähialueen ravintolat tarjoavat samanlaisen viihdekokemuksen, voit erottua joukosta valitsemalla jotain uutta ja erilaista.


Yksi kommentti artikkeliin ”Miten valita oikea viihdemuoto ravintolaasi: Opas yrittäjille”

Vastaa