BossMan2023

Lippulaivassa harjoitetaan kaupunkiviljelyä – katolla kasvaa salaattia ravintola Picnicin annoksiin

ravintola

Tänä kesänä kaupunkikeskus Lippulaivan katolla kasvaa todellista lähiruokaa, kun ravintola Picnic kasvattaa salaattia keskuksen viherkatolla. Salaatin matka asiakkaan lautaselle on lyhyt, sillä sato käytetään ravintolassa asiakkaiden salaattiannoksiin. Kaupunkiviljelyä harjoitetaan myös Lippulaivan kirjastossa, jonka pihan viljelylaatikossa kasvatetaan muun muassa komeaa halloween-kurpitsaa.

Kaupunkikeskus Lippulaivan viherkatolle on istutettu noin 200 kappaletta salaatin taimia – jääsalaattia, lollo rossoa ja tammenlehtisalaattia. Salaatti istutettiin katolle 8. kesäkuuta, ja ensimmäinen sato päästään korjaamaan heinäkuun puolessa välissä. Salaatin kasvatusta kokeiltiin jo viime vuonna yhden satoerän verran, ja tänä kesänä on tarkoitus kasvattaa salaattia koko kesän.

”Pilotoimme salaatinkasvatusta viime vuonna Lippulaivassa ja hyvän menestyksen johdosta jatkamme toimintaa tänä kesänä. Vastaanotto asiakkailta oli huikea, todellista lähiruokaa katolta. Asiakkaiden kommentit olivat pelkästään positiivisia”, toteaa tiiminvetäjä Tatu Salminen Picnic Finlandista.

Ravintola Picnicin asiakkaat pääsevät nauttimaan salaattia mahdollisesti pitkin kesää, sillä salaatti kasvaa yleensä hyvin ensimmäisen sadonkorjuun jälkeenkin. Ravintolan henkilökunta käy päivittäin katolla kastelemassa salaatintaimet ja hoitamassa kasvatuslaatikoissa kasvavia taimia. Ennen kuin salaatti päätyy asiakkaan lautaselle, se pestään ja laatu tarkistetaan.

”Raaka-aineiden raikkaus ja tuoreus on meille tärkeää. Meillä on jo kolmatta vuotta käytössä kaikissa Picniceissä puutarhayritys DeliVerden laadukkaat salaatit, ja näin varmistamme, että salaattipohja on jokaisessa annoksessa rapsakka ja mehevä. Olemme tästä yhteistyöstä erittäin ylpeitä”, Tatu Salminen kertoo.

”Suhtaudumme positiivisesti Lippulaivan ravintoloiden ja myymälöiden ehdotuksiin liittyen kaupunkiviljelyyn ja muihin vastuullisuustekoihin, ja annamme mielellämme mahdollisuuden toteuttaa tällaisia loistavia ideoita”, toteaa keskuspäällikkö Karoliina Hurmerinta. 

Ravintola Picnicin lisäksi kaupunkiviljelyä keskuksessa harjoittaa Lippulaivan kirjasto, jolla on pihallaan viljelylaatikoita, joissa kasvaa muun muassa salaattia, yrttejä ja halloween-kurpitsa. Kurpitsasta toivotaan hyvällä huolenpidolla kasvavan mahdollisimman suuri ja komea. Kirjasto myös järjestää lapsille ja nuorille viljelypajan kerran viikossa.

Kaupunkiviljelyn edistäminen keskuksessa sopii hyvin vastuullisuudestaan tunnettuun Lippulaivaan. Edistyksellisten energiaratkaisujen – Euroopan suurimman kaupallisen rakennuksen maalämpö- ja viilennyslaitoksen, älykkään energiajärjestelmän sekä aurinkopaneeleiden ansiosta Lippulaiva on avajaispäivästään lähtien ollut energiankulutukseltaan hiilineutraali. Lippulaiva on myös maailman ensimmäinen kultatason Smart Building -sertifikaatin saanut keskus, minkä lisäksi sillä on myös kultatason LEED-ympäristösertifikaatti.

Citycon on johtava monikäyttöisten, välttämättömyyshyödykkeisiin keskittyvien keskusten omistaja ja kehittäjä Pohjoismaissa ja Baltiassa. Hallinnoimamme kiinteistöomaisuuden arvo Pohjoismaissa on yhteensä noin 4,2 miljardia euroa. Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Viron suurimmissa kaupungeissa sijaitsevista keskuksistamme on suora yhteys julkiseen liikenteeseen. Kehitämme ainutlaatuisia kohteita, joista luomme kestäviä yhteisöjä ja eläväisiä kaupunkeja. Vähittäis- ja päivittäistavarakauppaan, terveydenhuoltoon ja julkisiin palveluihin sekä toimisto- ja asuintiloihin keskittyvät keskuksemme palvelevat miljoonia asiakkaita vuosittain. 

Cityconilla on investointitason luottoluokitus Standard & Poor’s:lta (BBB-). Cityconin osakkeet on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä (ticker: CTY1S.HE).

www.citycon.com/fi


Vastaa