BossMan2023

Tallink Siljan laivojen uusi Menu Nordic yhdistelee pohjoisia makuja puutarhasta ja metsästä

ruokaravintola

Tallink Silja on lanseerannut uuden viiden ruokalajin Menu Nordic -gourmet-menun. Menun hienostunut kokonaisuus yhdistelee pohjoisia makuja, sesongin raaka-aineita sekä makuja puutarhasta ja metsästä. Menu Nordic on saatavilla Helsinki-Tukholma-reitin Silja Serenadella ja Silja Symphonylla sekä Tallinna-Tukholma-reitin Baltic Queenilla 17.5.-13.9.2023.

Menun on luonut Silja Symphonyn keittiöpäällikkö Jonas Niklasson. Uusi Menu Nordic korostaa aitoja pohjoisia makuja, paikallisia sesonkituotteita ja leikittelee jännittävillä makuyhdistelmillä.

”Menu on saanut inspiraationsa kauden pohjoismaisista raaka-aineista, joita on saatavilla kevät- ja kesäkaudella puutarhoista ja metsistä. Näistä esimerkkeinä voikukka, nokkonen, karhunlaukka, raparperi, parsa ja mansikat. Esimerkiksi turska-annoksen kastike on maustettu voikukkasiirapilla. Voikukkaa pidetään yleisesti rikkaruhona, mutta ruokaan se tuo erinomaista makua ja sopii fantastisesti turska-annokseen”, kommentoi Jonas Niklasson.

”Uusi Menu Nordic tuo esiin muistoja lapsuudestani sekä ruotsalaista ruokaperintöä. Menussa on esimerkiksi vasikanpaistia, jonka resepti mukailee isoäitini tapaa valmistaa vasikkaa sunnuntaisin. Haluan kiittää koko keittiötiimiämme. Olen todella tyytyväinen uuteen Menu Nordiciin ja toivon, että myös asiakkaamme pitävät siitä”, Niklasson sanoo.

Viiden ruokalajin Menu Nordic on saatavilla Silja Serenaden ja Silja Symphonyn fine dine -ravintola Bon Vivantissa sekä Baltic Queenin Gourmet-ravintolassa. Menusta on saatavilla myös vegaaninen versio Menu Nordic Vegan. Menua voi täydentää laivojen ammattitaitoisten sommelierien valitsemalla viinipaketilla. Viiden ruokalajin menun hinta on 85 euroa ilman juomia, ja vegaanisen menun hinta 75 euroa. Viinipaketin hinta on 50 euroa, ja alkoholittoman viini- ja mocktailpaketin hinta on 35 euroa.

Menu Nordic uudistetaan kolme kertaa vuodessa. Uusi Menu Nordic on saatavilla 17.5.-13.9.2023.

MENU NORDIC

  • Tartar ruotsalaisesta naudanlihasta, fenkoliemulsio, marinoitua fenkolia, kurkkua, sinapinsiemeniä, viiriäisenmuna ja muikunmätiä
  • Hiillostettua ja suolattua nieriää, kukkakaalipyree, kahvilla maustettu sinappivinaigrette, salaatti uusista perunoista ja uppolaistetusta sipulista
  • Höyrytetty turskafilee ja paistettu kampasimpukka, voikukalla maustettu valkoviinikastike, nokkospesto, tomaatti, voikukkakaprikset ja uudet perunat
  • Uunipaistettua vasikkaa omenasiiderikermakastikkeella, savustettua porsaan kylkeä, paistetut perunat ja kevyesti marinoitua kurkkua
  • Raparperikiisseli mansikkajogurttijäätelöllä, haudutettua raparperia ja vaniljamarenki

MENU NORDIC VEGAN

  • Vihannescocktail paistetulla ja marinoidulla tofulla, avokadolla, parsalla ja kahvilla maustettua sinappivinaigretteä
  • Peruna-tryffelikrokettia paahdetun vihreän parsan kera, kukkakaalipyreetä, hasselpähkinää ja kylmäpuristettua rapsiöljyä
  • Terriini parsalla, kukkakaalilla, kikherneillä ja keltajuurella, liemi paahdetuista vihanneksista ja valkosipulista, auringonkukansiemeniä ja paistettua sipulia
  • Suolapaistettua suippokaalia glaseerattuna karhunlaukkapestolla, mungpapuragu perunoilla ja pinaatilla, kermainen kantarellikastike
  • Raparperikiisseli mansikkajogurttijäätelöllä, haudutettua raparperia ja vaniljiamarenki

Tallink Silja Oy on osa AS Tallink Gruppia, joka on yksi Itämeren alueen suurimmista matkustaja- ja rahtiliikennevarustamoista. Yhtiön laivat liikennöivät Suomesta Tallink-brändin alla Helsingistä Tallinnaan ja Silja Line-brändin alla Helsingistä ja Turusta Ahvenanmaan kautta Tukholmaan. Tallink Silja Oy toimii Helsingissä ja Turussa sekä tytäryhtiö Sally Ab Maarianhaminassa. Yritys työllistää maalla noin 250 ja merellä noin 700 henkilöä. AS Tallink Grupp on listattu Tallinnan pörssissä vuodesta 2005 ja Helsingin pörssissä joulukuusta 2018 alkaen. www.tallinksilja.fi


Vastaa