ruka-kuusamo

BossMan2023

Ruka-Kuusamo Matkailu: 10 vinkkiä ruokamatkalle Kuusamoon: villiruokajuhlat ja macaronit

palvelu, ravintola, ruoka, ruokaravintola

Kuusamo – pohjoisen gastronomian helmi

Kuusamo on tunnettu upeasta luonnostaan ja aktiviteeteistaan, mutta yhä enemmän myös monipuolisesta ruokakulttuuristaan. Tämä Pohjois-Suomen helmi tarjoaa ruokamatkailijalle ainutlaatuisia elämyksiä, joissa yhdistyvät paikalliset raaka-aineet ja moderni kulinaarinen osaaminen. Kuusamo on erinomainen kohde niille, jotka haluavat kokea sekä perinteistä pohjoismaista ruokaa että uusia innovatiivisia makuja.

Alueen vahvuuksiin kuuluvat luonnonläheisyys ja puhtaat raaka-aineet, kuten kala, riista ja villiyrtit. Paikalliset ravintolat ja kahvilat hyödyntävät näitä raaka-aineita luodakseen annoksia, jotka kunnioittavat pohjoisen perinteitä mutta tuovat samalla esiin uudenlaista lähestymistapaa. Kuusamo onkin erinomainen kohde villiruoan ystäville ja niille, jotka haluavat tutustua pohjoisen Suomen ruokakulttuuriin.

Villiruokajuhlat – Kuusamon syksyn kohokohta

Syyskuussa Kuusamossa järjestettävät villiruokajuhlat ovat erinomainen tilaisuus tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin. Tämä tapahtuma kokoaa yhteen alueen parhaat tuottajat ja ravintoloitsijat, jotka tarjoavat maistiaisia hyperlokaaleista raaka-aineista valmistetuista annoksista.

Villiruokajuhlien tarjonta on monipuolinen: saatavilla on niin suolaisia kuin makeitakin herkkuja, jotka valmistetaan luonnon raaka-aineista kuten porosta, kalasta ja marjoista. Tapahtuma on loistava tilaisuus kokea Kuusamon ruokakulttuuri matalalla kynnyksellä ja tutustua uusiin makuihin.

Michelin-tähden illallinen Tapiossa

Rukan kylässä sijaitseva ravintola Tapio on saavuttanut kansainvälistä huomiota saamalla Michelin-tähden, joka tekee siitä maailman pohjoisimman Michelin-tähdellä palkitun ravintolan. Tapio tarjoaa ainutlaatuisen fine dining -kokemuksen, jossa moderni pohjoismainen keittiö kohtaa paikalliset raaka-aineet.

Ravintolan ruokalistalla näkyvät selkeästi paikalliset vaikutteet, ja raaka-aineet tulevat suoraan luonnosta ja ravintolan omasta puutarhasta. Ruokailukokemus Tapiolla on hienostunut, mutta samalla se tuo esiin pohjoisen luonnon karuuden ja kauneuden.

The French Cafe – ranskalaista eleganssia Kuusamossa

Kuusamosta löytyy myös pala Ranskaa The French Cafen muodossa. Tämä suomalais-ranskalaisen pariskunnan omistama kahvila tarjoaa korkealaatuisia leivonnaisia ja kahvituotteita, jotka yhdistävät ranskalaisen leivonnan taidon ja pohjoisen raaka-aineet.

Kahvilan valikoimasta löytyy niin suolaisia kuin makeitakin herkkuja, kuten tervasuola-tummasuklaamacaronit ja poropatee. The French Cafe on erinomainen paikka nauttia laadukkaasta kahvista ja herkuista, jotka tuovat ranskalaista eleganssia Kuusamon maisemiin.

Illallinen tunturin huipulla – ainutlaatuinen saunaravintola

Rukan Saaruan huipulle avautuu joulukuussa uusi saunaravintola, joka yhdistää herkullisen ruoan, rentouttavat löylyt ja upeat maisemat. Tämä ravintola tarjoaa ainutlaatuisen elämyksen, jossa ruokailu ja saunominen yhdistyvät toisiinsa.

Saunaravintolan ruokalista koostuu paikallisista raaka-aineista valmistetuista annoksista, ja illallista nautitaan tunturin huipulla, josta avautuvat upeat näkymät Valtavaaran luonnonsuojelualueelle. Tämä uusi tulokas Kuusamon ravintolatarjonnassa on täydellinen valinta niille, jotka haluavat yhdistää ruokailun ja ulkoilun ainutlaatuisella tavalla.

Wild Out – lounas luonnon keskellä

Wild Out tarjoaa unohtumattomia lounaselämyksiä metsän siimeksessä. Kolmen ruokalajin lounas valmistetaan avotulella käyttäen kausittain saatavilla olevia raaka-aineita, jotka kerätään suoraan luonnosta.

Tämä eräkokin ja -oppaan vetämä kokemus vie ruokailijat syvälle Kuusamon luontoon, jossa ruoanlaitto ja ruokailu tapahtuvat ulkona, puhtaassa luonnossa. Wild Outin lounas on täydellinen valinta niille, jotka haluavat kokea jotain täysin uutta ja nauttia luonnon tarjoamista mauista.

Pizzeria Ruka – italialaisia makuja pohjoisen twistillä

Rukan laskettelurinteen alla sijaitseva Pizzeria Ruka yhdistää italialaisen pizzaperinteen pohjoisiin raaka-aineisiin. Täällä voi nauttia korkealaatuisista pizzoista, joissa maistuvat muun muassa lohi ja puolukka.

Pizzeria Ruka on rento mutta tyylikäs ravintola, joka sopii erinomaisesti niin aktiivisen päivän päätteeksi kuin keskellä päivääkin nautittavaksi. Italialainen ruoka ja pohjoisen maut luovat yhdessä herkullisen ja yllättävän makukokemuksen.

Kotiin viemisinä poroa Kujalan Porotilalta

Kuusamossa vieraillessa kannattaa ehdottomasti vierailla Kujalan Porotilalla, joka tarjoaa laajan valikoiman porotuotteita kotiin viemisiksi. Tila on toiminut jo vuodesta 1860, ja se on edelleen aktiivinen porotila, jossa porot elävät vapaana.

Kujalan Porotilalta voit ostaa esimerkiksi poron sisäfilettä, sydäntä ja jauhelihaa. Tila tarjoaa myös erilaisia porosta valmistettuja käsitöitä, kuten koruja ja muita matkamuistoja, jotka ovat täydellisiä muistoja Kuusamon matkasta.

Suosituimmat ruokakohteet listattuna

  1. Villiruokajuhlat: Paikallisia herkkuja syyskuun villiruokajuhlilla.
  2. Tapio: Michelin-tähdellä palkittu ravintola Rukalla.
  3. The French Cafe: Ranskalaista eleganssia ja paikallisia makuja yhdistävä kahvila.
  4. Illallinen tunturin huipulla: Saunaravintola Rukan huipulla.
  5. Wild Out: Kolmen ruokalajin lounas metsässä.
  6. Pizzeria Ruka: Italialaista pizzaa pohjoisella twistillä.
  7. Kujalan Porotila: Porotuotteita ja matkamuistoja kotiin viemisiksi.

Yksi kommentti artikkeliin ”Ruka-Kuusamo Matkailu: 10 vinkkiä ruokamatkalle Kuusamoon: villiruokajuhlat ja macaronit”

Vastaa