MasterChef Suomen uusi tuomari on kansainvälisesti meritoitunut huippukeittiömestari ja ravintoloitsija Kim Mikkola. ”Mahtavaa tulla osaksi tätä perhettä”, Mikkola intoilee uuden pestin äärellä.
Seuraavan MasterChef Suomi -kauden kuvaukset ovat alkaneet. Uusien amatöörikokkien lisäksi uutena ohjelmassa aloittaa arvovaltaiseen MasterChef-tuomaristoon liittyvä Kim Mikkola. Mikkolan rinnalla nähdään edelliskausilta tutut Helena Puolakka ja Henri Alén.
Kaksikymmentä vuotta sitten uransa ammattikeittiöissä aloittanut Mikkola, 36, on ehtinyt työskennellä muun muassa lukuisissa Suomen huippuravintoloissa, kuten legendaarisessa, Michelin-tähdellä palkitussa ravintola Carmassa. Työ on vienyt Mikkolaa ympäri maailmaa, ja hän onkin kerryttänyt ammattitaitoaan ja kokemuksia gastronomian parissa kaikilla muilla mantereilla paitsi Antarktiksella.
Mikkola työskenteli lähes viiden vuoden ajan maailmankuulussa tanskalaisessa huippuravintola Nomassa, jossa hän oli voittamassa arvostettua The World’s 50 Best Restaurants -kilpailua vuonna 2014.
Noman jälkeen Mikkola avasi oman ravintolaInarin, jossa hän sai ensimmäisen oman Michelin-tähtensä vain 31-vuotiaana. Inari sai Michelin-tähden myös kahtena seuraavana vuotena, jonka jälkeen Mikkolan oli aika siirtyä jälleen eteenpäin. Mikkola on avannut ravintoloita myös Tallinnaan, josta pohjolan kiireisimmäksi koti-isä-keittiömestari-komboksi itseään tituleeraava Mikkola saapuu MasterChef Suomi -kilpailun tuomariston uusimmaksi jäseneksi.
Uransa aikana lukuisia ammattikokkeja töihin perehdyttänyt ja opettanut Mikkola on innoissaan mahdollisuudesta jakaa ammattitaitoaan nyt amatöörikokeille ja päästä luotsaamaan heitä kohti unelmiaan. Mikkola ottaa uuden pestin innoissaan vastaan.
”Tuntuu upealta! MasterChef on maailman suurin ja kaunein ruokaohjelmaformaatti ja kun miettii mitä nimiä siihen maailmanlaajuisestikin yhdistetään, on mahtavaa tulla osaksi tätä perhettä. Helena ja Henri ovat molemmat kotimaisen gastronomian aivan huippunimiä ja muutenkin upeita tyyppejä”, Mikkola sanoo.
”Meillä kaikilla kolmella on klassinen koulutus alalle, mutta meillä on silti hieman erilaiset lähestymiskulmat. Helenalla on upea klassisen ranskalaisen keittiön ote. Henri puolestaan tietää italialaisesta keittiöstä kaiken ja häntä varmaan voisi kutsua jonkinlaiseksi suomen kunnia-italialaiseksi. Minun filosofiani taas kumpuaa useiden erikulttuurien yhtymäkohdista. Uskon, että täydennän tuomaristoa hyvin”, hän jatkaa.
Uransa aikana Mikkola on perehdyttänyt ja kouluttanut lukuisia ammattikokkeja sisään ravintolan toimintatapoihin ja kulttuuriin.
”Se työ on ollut upeaa ja tuntunut omalta. Tätä samaa opetusta ja tiedonjakamista odotan pääseväni toteuttamaan nyt amatöörikokkien kanssa heidän matkallaan kohti unelmiaan MasterChef-keittiössä. Ohjenuorani ruoanlaittoon liittyen on tee vähemmän, ajattele enemmän ja ennen kaikkea ole läsnä. Läsnäolo on tärkeintä, jotta tässä hienossa käsityöammatissa pärjää kokkaamalla aistien varassa. Vain siten voi luoda jotain uutta ja säväyttävää”, Mikkola sanoo.
Uuden MasterChef Suomi -kauden kuvaukset ovat käynnissä nyt ja ohjelma nähdään MTV:n ohjelmistossa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Joulukuussa nähdään kolmen jakson mittainen MasterChef Suomi: Joulu.
#masterchefsuomi
Ohjelman MTV:lle tuottaa Endemol Shine Finland.