karaoke

BossMan2023

Viihdettä ravintolailtaan: karaoke

karaoke, ravintola, ravintolaviihde, viihde

Suomalaiset ovat tunnetusti intohimoista karaokekansaa. Karaokessa halutaan esittää sekä tuttuja klassikkokappaleita että uusimpia hittejä. Mutta mikä on Suomen paras karaokebaari?

Toptaste-ravintolayhteisön viime vuotisen kyselytutkimuksen mukaan Suomen paras karaokebaari löytyy Helsingin Kruununhaasta. Kyseessä on Helsingin ensimmäinen karaokeravintola Pataässä. Kyseisiä ravintoloita löytyy myös muualta Suomesta.

Kyselyn tulokset

Seuraavaksi listalle ovat sijoittuneet vantaalainen Pub Hertas sekä Kuopion Jolene Happy Bar. Top 10 -listauksessa kaikkiaan kolme ravintolaa sijaitsee Helsingissä. Pohjoisin ravintola löytyy Kuopiosta.

Suomen parhaat karaokebaarit

  1. Pataässä, Helsinki
  2. Pub Hertas, Vantaa
  3. Jolene Happy Bar, Kuopio
  4. Silvermoon, Turku
  5. Resina, Jyväskylä
  6. Pyöreä Torppa – Mutteri, Kouvola
  7. Bar & Cafe Pelimies, Turku
  8. Anna. K, Helsinki
  9. Ravintola Tenkka, Helsinki
  10. Ravintola Ampiainen, Kuopio

Erika Vikman ja karaokelaulut

Emma-gaalan punaisella matolla helmikuussa 2023 kuvatussa videossa Erika Vikman paljastaa, mitä hän laulaa karaokessa. Vikman kertoo, että hän nauttii sekä perinteisistä suomalaisista kappaleista että uusista pophiteistä. Hänen suosikkejaan ovat erityisesti klassikot, joita hän on kuunnellut lapsuudestaan asti.

Suosituimmat karaokekappaleet

Iltalehti uutisoi toukokuussa, että Suomen suosituin karaokebiisi on Käärijän ”Cha cha cha”. Seuraavaksi suosituimmat kappaleet olivat Vesa-Matti Loirin ”Lapin kesä” ja Rauli Badding Somerjoen ”Paratiisi”. Nämä kappaleet edustavat suomalaisten karaokemakua, joka vaihtelee laajasti eri musiikkigenrejen välillä.

Ennen Käärijää lista oli usein tällainen:

  1. Kari Tapio – Olen suomalainen
  2. Jari Sillanpää – Satulinna
  3. Leevi and the Leavings – Rin Tin Tin
  4. Juha Tapio – Kaksi puuta
  5. Kaija Koo – Tinakenkätyttö
  6. Popeda – Kuuma kesä
  7. Yö – Rakkaus on lumivalkoinen
  8. Eppu Normaali – Murheellisten laulujen maa
  9. Arja Koriseva – Rannalla
  10. Virve Rosti – Sata salamaa

Karaoken rooli suomalaisten elämässä

Karaoke on monille suomalaisille mieluista puuhaa. Se tarjoaa mahdollisuuden rentoutua, pitää hauskaa ja kokea yhteisöllisyyttä. Karaokeilloissa ystävät ja perheet kokoontuvat yhteen nauttimaan musiikista ja laulamisesta. Karaokebaarit ympäri Suomen tarjoavat puitteet näille unohtumattomille hetkille.

Karaoke on säilyttänyt vahvan yhteisöllisen roolinsa suomalaisessa kulttuurissa. Se on tapa kokoontua yhteen, jakaa musiikkia ja kokea yhteisöllisyyttä. Monille suomalaisille karaoke on tärkeä sosiaalinen tapahtuma, joka tuo yhteen ystäviä ja perheitä.

Karaokeilloissa on myös demokraattinen henki: kuka tahansa voi nousta lavalle ja kokeilla laulamista. Tämä tekee karaokesta helposti lähestyttävän ja tarjoaa mahdollisuuden itsensä ilmaisemiseen. Karaoke onkin monille turvallinen tapa kokeilla esiintymistä ja ylittää omia rajojaan.

Karaoken evoluutio Suomessa

Karaoken saapuminen Suomeen 1980-luvun lopulla toi mukanaan uudenlaisen tavan viettää vapaa-aikaa. Ensimmäiset karaokelaitteet olivat yksinkertaisia, mutta suomalaisten innostus oli suurta. 1990-luvulla karaoken suosio kasvoi merkittävästi, kun laitteiden ja ohjelmien tarjonta laajeni.

2000-luvulla teknologian kehitys toi uusia mahdollisuuksia karaokelle. DVD-karaokelevyt ja internetin yleistyminen mahdollistivat kappaleiden helpon lataamisen ja päivittämisen. Nykyään karaokea voidaan laulaa lähes missä tahansa ja milloin tahansa, kiitos striimauspalveluiden ja karaokesovellusten.

Teknologian vaikutus karaoken suosioon

Teknologian kehitys on tehnyt karaokesta entistä helpommin lähestyttävän ja suositun harrastuksen. YouTube ja erilaiset karaokesovellukset, kuten Singa ja KaraFun, tarjoavat laajan valikoiman kappaleita ja niitä päivitetään jatkuvasti uusilla hiteillä. Tämä tekee karaokesta entistä monipuolisemman ja helpommin saavutettavan.

Tulevaisuuden näkymät

Karaoken tulevaisuus Suomessa näyttää valoisalta. Teknologian kehittyessä ja uusien sukupolvien omaksuessa karaoken osaksi vapaa-aikaansa, harrastus tulee varmasti säilymään suosittuna. Uudet innovaatiot, kuten virtuaalitodellisuus, voivat tuoda karaoken harrastamiseen aivan uusia ulottuvuuksia.


Vastaa