schnitzel

BossMan2023

Uusi katelaskennan työkalu kehittämään ravintoloiden kannattavuutta

Kespron lanseeraama Reseptit-palvelu on uusi digitaalinen työkalu, joka on suunniteltu helpottamaan ravintoloiden katelaskennan prosessia. Tämä palvelu kerää automaattisesti ravintolan ostamien raaka-aineiden hintadatan ja muun oleellisen tiedon, mikä vähentää merkittävästi manuaalista työtä ja mahdollistaa tarkemman katelaskennan. Tämä innovaatio tuo datalla johtamisen mahdollisuudet myös pienempien ravintoloiden ulottuville.

Kespron toiminnasta vastaava johtaja Mika Halmesmäki korostaa, että automaation ja datan hyödyntäminen päätöksenteossa parantaa ravintoloiden liiketoimintamahdollisuuksia. Palvelun avulla ravintolat voivat tehdä entistäkin parempia päätöksiä, mikä on erityisen tärkeää nykypäivän haastavassa liiketoimintaympäristössä.

Hintatiedot suoraan katelaskelmiin

Reseptit-palvelussa ravintola voi merkitä tarkasti annoksiin tarvittavat raaka-aineet, työvoimakustannukset ja valmistusajan. Palvelu hyödyntää Kespron tarjoamaa hintadataa ja laskee automaattisesti kunkin annoksen kustannukset sekä ravintosisällöt. Tämä automatiikka tekee katelaskelmista huomattavasti helpompia ja nopeampia.

Manuaalisen työn vähentämisen lisäksi palvelu ottaa huomioon valikoima- ja hintamuutokset, mikä varmistaa ajantasaisen katelaskennan. Tämä on suuri etu erityisesti pienille ravintoloille, joilla resurssit ovat rajalliset.

Kannattavuuden parantaminen ja henkilöstön sitouttaminen

Reseptit-palvelun avulla ravintolan johto ja henkilöstö voivat yhdessä seurata annosten katteen muodostumista. Tämä parantaa ymmärrystä ravintolan kulurakenteesta koko työyhteisön keskuudessa, mikä voi lisätä työntekijöiden sitoutuneisuutta. Kun kaikki ymmärtävät, miten annosten hinta muodostuu, voidaan tehokkaammin tehdä päätöksiä, jotka parantavat ravintolan kannattavuutta.

Halmesmäki korostaa, että ravintola-alalla kaikkien työntekijöiden on tärkeää ymmärtää liiketoiminnan perusteet. Reseptit-palvelu auttaa tässä tarjoamalla selkeän näkymän annosten kustannusrakenteeseen ja katteeseen.

Toimintaohjeiden jakaminen ja henkilöstön koulutus

Reseptit-palvelu tarjoaa myös mahdollisuuden luoda ja säilyttää reseptikirjastoja, jotka sisältävät annosten valmistusohjeet ja -videot. Tämä on erityisen hyödyllistä ravintoloille, joissa henkilöstön vaihtuvuus on suurta. Uusien työntekijöiden perehdyttäminen helpottuu, kun heillä on selkeät ohjeet saatavilla.

Palvelua on testattu pilottiravintoloissa puolen vuoden ajan, ja sen kehitys jatkuu. Tulevaisuudessa palveluun on tarkoitus lisätä esimerkiksi tekoälypohjaisia ominaisuuksia, jotka voivat auttaa menusuunnittelussa ja hävikin vähentämisessä.

Listaus: Reseptit-palvelun hyödyt

  1. Automaattinen hintatiedon keruu – Raaka-aineiden hintadata kerätään suoraan ostotapahtumista.
  2. Katelaskennan helpottaminen – Manuaalisen työn vähentäminen ja katelaskelmien automatisointi.
  3. Ravintosisältöjen ja allergeenien laskenta – Annoksen ravintosisältö ja allergeenit lasketaan automaattisesti.
  4. Ajantasainen hinnoittelu – Mahdollisuus optimoida annosten myyntihintaa ja kateprosenttia nopeasti.
  5. Reseptikirjaston ylläpito – Reseptien ja valmistusohjeiden jakaminen koko henkilökunnalle.
  6. Henkilöstön sitoutuminen – Parempi ymmärrys ravintolan taloudellisesta tilanteesta lisää sitoutuneisuutta.
  7. Tulevaisuuden kehityssuunnat – Tekoälypohjaiset ominaisuudet menusuunnitteluun ja hävikin vähentämiseen.

Tulevaisuuden mahdollisuudet

Reseptit-palvelu on askel kohti datalla johtamisen laajempaa hyödyntämistä ravintola-alalla. Tämänkaltaiset työkalut voivat mullistaa tapaa, jolla ravintolat hallitsevat liiketoimintaansa, erityisesti kun resurssit ovat niukat. Palvelun jatkokehitys ja tulevat päivitykset lupaavat entistä enemmän mahdollisuuksia pienillekin ravintoloille.

Reseptit-palvelun verkkosivu: 
https://www.kespro.com/reseptit  


Vastaa