BossMan2023

Helsinkiin uusi italialaishenkinen ravintola, Retro Enoteca

ravintola, ruokaravintola

Helsingin ravintolatarjonta on saanut kiinnostavan lisäyksen, kun Ravintola Passion taustajoukot avasivat uuden ravintolan. Kaisaniemen sydämeen auennut Retro Enoteca ammentaa inspiraationsa italialaisesta keittiöstä ja viinikulttuurista, tarjoten helsinkiläisille uniikin elämyksen, jossa yhdistyvät aito italialainen tunnelma ja moderni kulinarismi.

Inspiraation lähteet Italian keittiössä ja antiikkitoreilla

Ravintola Passiosta tuttu Jussi Hukkanen on pitkään haaveillut omasta italialaisesta ravintolasta. Italialainen elämäntyyli, keittiö ja viinit ovat kiehtoneet jo vuosia. Toisin kuin Passiossa, jossa korostuvat ranskalaiset ja pohjoismaiset vaikutteet, Retro Enoteca keskittyy italialaisiin makuihin. 

Ravintolassa tarjoillaan sekä klassisia italialaisia reseptejä, paikan päällä tehtyä tuorepastaa että innovatiivisia annoksia, jotka kuitenkin kunnioittavat italialaista keittiöperinnettä. Tarjottavia retroannoksia ovat muun muassa Poronkieli tonnato, mustekala, vaahdotettu Burrata ja Retron ketsuppi, sekä Carbonara di Mare. Viinitarjonnasta löytyy italialaisia viinejä, joita ei ole saatavilla missään muualla, ei edes Ravintola Passiossa.

Kohtaamispaikka kaupungin sydämessä 

Retro Enotecan nimi kuvastaa ravintolan sisustusta ja konseptia. Pitkään harkitussa sisustuksessa yhdistyvät aidot vintage-esineet, kuten lihakoukuista tehdyt naulakot ja 50- ja 60-luvun retrojääkaapit ja emalikyltit, jotka on hankittu suoraan Italian antiikkimarkkinoilta. Ajattoman sisustuksen tavoitteena on luoda lämmin ja persoonallinen tunnelma. 

Kaisaniemestä löytynyt ravintolatila vastasi täydellisesti ravintoloitsijoiden toiveita: keskeinen sijainti, hyvät liikenneyhteydet sekä suuret ikkunat, jotka avaavat näkymän kaupungin vilinään. Retro Enoteca on intiimi, alle 50 paikan ravintola, joka on auki seitsemänä päivänä viikossa.

Ravintolan keittiöstä vastaa Jesse Vottonen, joka on saanut mainetta Ravintola Passion luovana keittiömestarina. Ravintolakonseptin ja viinivalikoiman takana on Jussi Hukkanen, kun taas ravintolan operatiivisesta johtamisesta ja salin toiminnasta vastaa pitkän kokemuksen omaava Jari Paananen.

Retro Enoteca on avannut ovensa, ja lupaa tuoda Helsingin ravintolatarjontaan uuden, rennon mutta tyylikkään kohtaamispaikan italialaisen keittiön ystäville.


Vastaa