
Lidl räväyttää: uuden ravintolan avaus yhteistyössä Henri Alénin kanssa
Suomalainen päivittäistavaraketju Lidl tekee yllättävän käänteen – marraskuussa se avaa Helsingissä pop-up-ravintolan nimeltä Lidlerie, jonka ruokamenun on suunnitellut huippukokki Henri Alén. Ravintola-konsepti yhdistää marketin tuotteet ravintolatason kokemukseen ja hinnoittelu on sen mukainen: annoksista maksetaan ainoastaan raaka-aineiden hinta. Tarjolla on myös Lidlin omia viinejä sekä erityinen hyväntekeväisyyselementti.

LUMI Sky Catering laajentaa Helsinkiin – Lapin luksus nousee nyt koko Suomen taivaalle
Kesällä 2025 perustettu LUMI Sky Catering jatkaa huimaa kasvuaan ja laajentaa toimintansa Helsinkiin. Yritys toimii nyt kaikilla Suomen merkittävimmillä lentokentillä. Enontekiö (EFET), Ivalo (EFIV), Kittilä (EFKT), Rovaniemi (EFRO), Kemi (EFKE), Oulu (EFOU) ja Helsinki-Vantaa (EFHK).

Viking Line nostaa kotimaisen gastronomian laineille: Vuoden Kokki loihti ainutlaatuisen à la carte -elämyksen
Viking Line ja Vuoden Kokki -kilpailu ovat perinteikkäästi tehneet yhteistyötä, joka on tuonut suomalaisen ruokakulttuurin parhaimmistoa meren äärelle. Tänä syksynä yhteistyö nousee kuitenkin uudelle tasolle, kun Vuoden Kokki 2024 -tittelin voittaja, Simo Harrivaara, on saanut ainutlaatuisen mahdollisuuden suunnitella kokonaisen à la carte -menun Viking Linen laivojen ravintoloihin. Tämä uusi avaus merkitsee merkittävää askelta laivaruokailun saralla ja korostaa entisestään kotimaisten raaka-aineiden ja huippuosaamisen arvostusta. Aiemmin Vuoden Kokit ovat luoneet Viking Linen laivoille vain nimikkomenuja, joten nyt Harrivaaran kädenjälki näkyy koko listalla – aina alkupaloista jälkiruokiin. Hänen visionsa on luoda yhtenäinen ja harmoninen kokonaisuus, joka kunnioittaa suomalaisen luonnon syksyisiä makuja ja satokausia.

Hilla villas ja Sirly Ylläsjärvi yhdistävät voimansa
Hilla Villas, premium‑luokan huviloita Lapin sydämessä välittävä toimija, on aloittanut uuden yhteistyön arvostetun keittiömestari Sirly Ylläsjärven kanssa. Julkaisun tietojen mukaan yhteistyö käynnistyi 23. elokuuta 2025. Ylläsjärvi tunnetaan muun muassa maineikkaasta Elsa‑ravintolastaan ja LUMI Sky Catering ‑yrityksestään.

Meet the Chef: Konsta Elomaa
FREJAN keittiöpäällikkö Konsta Elomaa on mies, jonka ruoka puhuu puolestaan – rehellisesti, kausien rytmissä ja suomalaisia raaka-aineita kunnioittaen. Hänen intohimonsa ruokaan syttyi jo yläasteella, kun valinta sähkölinjan ja ravintolakoulun välillä päättyi Espoon Omniaan. ”Pidin kotitaloudesta ja serkku oli kokki – päätin kokeilla, ja sillä tiellä ollaan.”

Meet the Chef: LUCAS HOANG
HELSINGIN SYDÄMESSÄ, 13-paikkaisen tiskin äärellä, tapahtuu joka ilta jotain ainutlaatuista. Siellä seisoo Lucas Hoang – mies, joka jätti taakseen IT-opinnot ja tarttui veitsen varteen. Hänen tarinansa ei ole vain kertomus intohimosta ruokaan, vaan siitä, kuinka unelmat syntyvät, kehittyvät ja toteutuvat – yksi nigiri kerrallaan.

Meet the Chef: ARI RUOHO
KUN ASTUT Ravintola Nokkaan Helsingin Katajanokalla, tuoksu kertoo sinulle heti, että täällä on kyse jostain aidosta. Pöytiin ei kanneta trendejä – tänne tuodaan metsä, meri ja niitty. Täällä keittiötä johtaa Ari Ruoho, mies, joka ei seuraa ruokamaailman aaltoja, vaan tekee niitä itse – savustetuilla hauenmädeillä, rakkolevä- pölyllä ja vuosikymmenten syvällä ymmärryksellä suomalaisesta luonnosta.

Meet the Chef: Emmanuel Wille
Belgian klassinen keittiö on aina haastanut ykköspaikaa Ranskan kanssa. Olde Hansaan olen tuonut ennen kaikkea makujen harmonian. Maun pitää sisältää joku upea yllätys itselleni, Aurille ja asiakkaille. Maun eri vivahteiden, keston, alun ja lopun pitää soida sielussa. Taideteosta ei voi laskea käsistä ennenkuin siihen on täysin tyytyväinen, meni siihen vaikka viikko tai kuukausia. Skotlantilaista keskiajan herkkua Hägissiä ja savuolut-viskikastiketta kehiteltiin gourmet kelpoiseksi puolisen vuotta.

Jänkä Resort tuo ranskalaisen bistrotunnelman Lappiin
Ylläksen tunturimaisemaan nouseva Jänkä Resort saa rinnalleen uudenlaisen ravintolakokemuksen, jonka takana on yksi Suomen tunnetuimmista keittiömestareista – Hans Välimäki. Äkäslompoloon rakentuva lomakohde yhdistää Lapin luonnon ainutlaatuisuuden korkeatasoiseen ruokakulttuuriin, jonka ytimessä on ranskalainen keittiö, käsityöläisyys ja laadukkaat raaka-aineet. Ravintolan konsepti on kokonaisuudessaan Välimäen käsialaa – aina menuista reseptiikkaan ja tunnelmaan asti.

Hans Välimäki avaa viidennen ravintolansa viiden vuoden sisään – Pariisin sykkeestä inspiroitunut Brasserie Lionne haastaa Helsingin aamiastarjonnan
Helsingin ravintolakenttä saa keväällä uuden tulokkaan, kun Brasserie Lionne avaa ovensa ikonisessa osoitteessa Pohjoisesplanadi 37.


