Lapsuuden ruokamuistot liittyvät mökkiin, mustikkapiirakkaan ja uusiin perunoihin. Ammattikeittiöissä Konstan suuntaa muovasi erityisesti keittiömestari Pauli Novitsky, jonka opetuksista kumpuaa myös Konstan oma ruoka- filosofia: konstailematonta ja kotimaista.
POHJOISTA KEITTIÖTÄ, OMAAN RYTMIIN
Freja on paikka, jossa kiire unohtuu. Aamuisin runsas buffet, päivällä ravitseva lounas ja illalla tunnelmallinen illallinen tarjoavat rauhaa ja hyvää ruokaa, sesongin mukaan.
– Me ollaan keidas kauppakeskuksen laidalla – meillä saa olla rauhassa.
Konstan lempiannos nykyiseltä listalta on arancini kotimaisista herkkutateista, ja jälkiruoista yllättää yuzu, basilika ja veriappelsiini.
– Siinä on herkkyyttä ja ilotulitusta samassa.
Keittiössä Konsta johtaa esimerkillä.
– Me ei vaadita mitään, mitä ei olla valmiita tekemään itse. Ja tärkeintä, mitä voin opettaa nuoremmille: pitäkää työ ja vapaa tasapainossa.
UNELMIEN ILLALLINEN? ITALIASSA
Vapaalla Konsta haaveilee Italiasta – pastasta, viinistä ja ajasta rakkaan kanssa.
– Unelmien illallisen tarjoaisin vaimolleni jollain viinitilalla. Hyvää ruokaa, viiniä – ja ei aikatauluja.
Ravintola Freja – pohjoisen makuja Espoon sydämessä
Ravintola Freja on Matinkylässä, aivan metroaseman vieressä sijaitseva kuli- naristinen helmi, jossa sesongin parhaat raaka-aineet ja pohjoisen keittiön perin- teet kohtaavat modernin otteen.
Osoite: Suomenlahdentie 7, 02230 Espoo
Artikkeli on julkaistu Nordic Marketing Consultantsin tuottamassa JOHTAJAT-liitteessä, joka ilmestyi 3.5 HS Kuukausiliitteen osana.