FREJAN keittiöpäällikkö Konsta Elomaa on mies, jonka ruoka puhuu puolestaan – rehellisesti, kausien rytmissä ja suomalaisia raaka-aineita kunnioittaen. Hänen intohimonsa ruokaan syttyi jo yläasteella, kun valinta sähkölinjan ja ravintolakoulun välillä päättyi Espoon Omniaan. ”Pidin kotitaloudesta ja serkku oli kokki – päätin kokeilla, ja sillä tiellä ollaan.”

BossMan2023

Meet the Chef: Konsta Elomaa

kokki, ravintola, ruoka, ruokaravintola

Lapsuuden ruokamuistot liittyvät mökkiin, mustikkapiirakkaan ja uusiin perunoihin. Ammattikeittiöissä Konstan suuntaa muovasi erityisesti keittiömestari Pauli Novitsky, jonka opetuksista kumpuaa myös Konstan oma ruoka- filosofia: konstailematonta ja kotimaista.

POHJOISTA KEITTIÖTÄ, OMAAN RYTMIIN

Freja on paikka, jossa kiire unohtuu. Aamuisin runsas buffet, päivällä ravitseva lounas ja illalla tunnelmallinen illallinen tarjoavat rauhaa ja hyvää ruokaa, sesongin mukaan.

– Me ollaan keidas kauppakeskuksen laidalla – meillä saa olla rauhassa.

Konstan lempiannos nykyiseltä listalta on arancini kotimaisista herkkutateista, ja jälkiruoista yllättää yuzu, basilika ja veriappelsiini.

– Siinä on herkkyyttä ja ilotulitusta samassa.

Keittiössä Konsta johtaa esimerkillä.

– Me ei vaadita mitään, mitä ei olla valmiita tekemään itse. Ja tärkeintä, mitä voin opettaa nuoremmille: pitäkää työ ja vapaa tasapainossa.

UNELMIEN ILLALLINEN? ITALIASSA

Vapaalla Konsta haaveilee Italiasta – pastasta, viinistä ja ajasta rakkaan kanssa.

– Unelmien illallisen tarjoaisin vaimolleni jollain viinitilalla. Hyvää ruokaa, viiniä – ja ei aikatauluja.

Ravintola Freja – pohjoisen makuja Espoon sydämessä

Ravintola Freja on Matinkylässä, aivan metroaseman vieressä sijaitseva kuli- naristinen helmi, jossa sesongin parhaat raaka-aineet ja pohjoisen keittiön perin- teet kohtaavat modernin otteen.

Osoite: Suomenlahdentie 7, 02230 Espoo

Artikkeli on julkaistu Nordic Marketing Consultantsin tuottamassa JOHTAJAT-liitteessä, joka ilmestyi 3.5 HS Kuukausiliitteen osana.


Vastaa