hans välimäki jänkä resort

BossMan2023

Jänkä Resort tuo ranskalaisen bistrotunnelman Lappiin

kokki, ravintola, ruoka, ruokaravintola

Ylläksen tunturimaisemaan nouseva Jänkä Resort saa rinnalleen uudenlaisen ravintolakokemuksen, jonka takana on yksi Suomen tunnetuimmista keittiömestareista – Hans Välimäki. Äkäslompoloon rakentuva lomakohde yhdistää Lapin luonnon ainutlaatuisuuden korkeatasoiseen ruokakulttuuriin, jonka ytimessä on ranskalainen keittiö, käsityöläisyys ja laadukkaat raaka-aineet. Ravintolan konsepti on kokonaisuudessaan Välimäen käsialaa – aina menuista reseptiikkaan ja tunnelmaan asti.

Konseptin taustalla toimii Välimäen menestyksekäs Bistro Bardot Helsingissä, jonka tunnelma, palvelu ja ruoka ovat hurmanneet niin paikalliset kuin matkailijat. Samat arvot ja elämyksellisyys pyritään siirtämään Lapin sydämeen, mutta paikallisiin raaka-aineisiin sovellettuna. Ravintolan ytimessä on mutkaton, mutta laadukas bistrotunnelma, joka tuo ripauksen Eurooppaa keskelle pohjoista.

Sampo Kaulanen ja Hans Välimäki – luovuuden liitto

Jänkä Resortin perustaja Sampo Kaulanen ei salaa innostustaan ravintolaprojektista eikä yhteistyöstä Välimäen kanssa. Hän kuvaa projektia unelmien täyttymykseksi ja kertoo, kuinka Bistro Bardot on ollut hänen ja hänen puolisonsa, Michele Murphy-Kaulasen, suosikkiravintola Helsingissä. Tämä henkilökohtainen mieltymys loi pohjan yhteistyölle, joka on osoittautunut saumattomaksi ja innoittavaksi.

Kaulanen näkee Välimäessä paljon samaa kuin itsessään – intohimoa, luovuutta ja ripauksen hulluutta. Molemmat suhtautuvat intohimoisesti siihen, mitä tekevät, ja haluavat luoda jotakin täysin uutta. Tämä dynaaminen yhteistyö tuo Jänkä Resortiin ravintolan, joka ei ole pelkästään paikka syödä, vaan elämys, joka jää mieleen ja houkuttelee palaamaan.

Ravintolakonsepti, joka yhdistää Lapin ja Pariisin

Hans Välimäen ravintolavisio rakentuu hänen pitkän uransa ja kokemuksensa varaan. Tavoitteena ei ole vain rakentaa hyvää ruokaa tarjoava paikka, vaan tuoda Lappiin kokonaisvaltainen ravintolaelämys. Tunnelma, palvelu, keittiön rytmi ja annosten esillepano hiotaan viimeiseen asti, jotta jokainen asiakas tuntee olonsa tervetulleeksi ja inspiroituneeksi.

Välimäelle tärkeää on myös se, että ravintola hyödyntää Lapin parhaita raaka-aineita. Villinä kasvavat yrtit, puhdas vesi, poro ja kala muodostavat pohjan menuun, jota värittävät ranskalaiset vaikutteet ja huippuluokan tekniikat. Näin syntyy uniikki yhdistelmä, joka erottuu niin Lapissa kuin kansainvälisesti.

Jänkä Resort – kokonaisvaltainen luksuselämys

Ravintola on vain yksi osa Jänkä Resortin kunnianhimoista kokonaisuutta. Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan 13 luksustason loma-asuntoa, jotka tarjoavat laadukasta majoitusta Lapin ainutlaatuisessa luonnossa. Alueelle tulee myös ohjelmapalveluita ja hyvinvointipalveluita, jotka täydentävät lomakokemuksen. Kohteen kokonaisarvo on noin 30 miljoonaa euroa.

Tavoitteena on tarjota kansainvälisille vieraille kokonaisvaltainen Lapin elämys, jossa yhdistyvät hiljaisuus, puhtaus, elämyksellisyys ja nyt myös korkeatasoinen ruokakulttuuri. Näin Jänkä Resort profiloituu uudenlaisena luksuskohteena, joka puhuttelee laatua ja autenttisuutta arvostavia matkailijoita.

Mammuttihirren rooli rakentamisessa

Resortin rakentaminen tapahtuu yhteistyössä Mammuttihirren kanssa, jonka osaaminen yksilöllisesti räätälöityjen kohteiden toteuttamisessa on ollut ratkaisevassa roolissa. Rakentamisessa panostetaan sekä esteettiseen että rakenteelliseen laatuun, ja jokainen yksityiskohta on suunniteltu palvelemaan kokonaiselämystä. Hirsiarkkitehtuuri istuu saumattomasti Lapin maisemaan ja korostaa luonnonläheisyyttä.

Mammuttihirsi tarjoaa paitsi teknistä huippuosaamista, myös estetiikkaa ja toimivuutta, jotka ovat välttämättömiä näin vaativassa kohteessa. Kuten Ilpo Nylander toteaa, Jänkä Resort on kunnianhimoinen projekti, joka vaatii kumppaneikseen vain parhaita toimijoita – ja juuri siksi Mammuttihirsi valikoitui rakentajaksi.

Työpaikkoja Lapin huippuravintolassa

Ravintolan avautumiseen valmistautuminen on jo käynnissä, ja rekrytointi alan osaajista alkaa välittömästi. Tavoitteena on koota tiimi, joka jakaa Välimäen intohimon laadukkaaseen ruokaan ja asiakaspalveluun. Ravintolaan etsitään sekä huippuammattilaisia että kausityöntekijöitä, jotka haluavat olla mukana luomassa jotakin ainutlaatuista.

Työ Jänkä Resortin ravintolassa ei ole vain työpaikka – se on mahdollisuus kasvaa, oppia ja olla osa ainutlaatuista projektia. Lappi tarjoaa rauhaa ja inspiraatiota, ja ravintolatiimi tulee olemaan tärkeä osa koko resortin identiteettiä. Tämä tekee työstä erityisen merkityksellistä sekä ammatillisesti että henkilökohtaisesti.

Yhteenveto: miksi Jänkä Resortin ravintola on merkittävä avaus

  • Ravintolakonsepti on Hans Välimäen suunnittelema, perustuen hänen Bistro Bardot -menestykseen
  • Ravintola yhdistää ranskalaisen keittiön ja Lapin raaka-aineet korkeatasoisella tavalla
  • Sampo Kaulasen visio ja Välimäen ammattitaito luovat ainutlaatuisen kokonaisuuden
  • Rakentamisessa mukana Mammuttihirsi, joka takaa esteettisyyden ja laadun
  • Resort tarjoaa luksustason majoitusta ja ohjelmapalveluita Ylläksellä
  • Kohteen kokonaisarvo noin 30 miljoonaa euroa
  • Ravintolan rekrytointi aloitettu – haussa intohimoiset osaajat
  • Avauspäivä 1.12.2025 – uusi Lapin vetonaula on syntymässä

Resorttiin ja ravintolaan haetaan nyt työntekijöitä useisiin avoimiin paikkoihin. Hakemuksen ja CV:n palkkatoiveen kera voi lähettää rekrytointivastaavalle sähköpostiosoitteeseen patricia@jankaresort.com.


Vastaa