Foodoran tilatuimmat annokset ovat pizzat ja hampurilaiset, mutta tilastoissa näkyy mielenkiintoisia havaintoja viikon alkupuolelta: osa kuluttajista suosii terveellisempää ruokaa keskiviikkoon saakka, kun taas toisille maistuu herkullinen pikaruoka.
Foodora tarkasteli dataansa selvittääkseen, millaista kulutuskäyttäytymistä on havaittavissa maanantaista sunnuntaihin. Viikonloppuisin kuluttajat tilaavat erityisesti comfort food -annoksia, kuten pizzaa ja kebabia, mutta viikon alkupuolella halutaan monipuolisuutta ja terveellisempiä vaihtoehtoja.
Maanantaista keskiviikkoon on havaittavissa selkeä piikki salaattien, keittojen, sushien ja bowlien suosion kasvussa. Yllättäen myös pikaruokaravintoloiden hampurilaiset ovat erityisen suosittuja maanantaista keskiviikkoon.
– Tämä on mielenkiintoinen havainto. Se voi kertoa kuluttajien terveystietoisuudesta ja halusta syödä arkisin kevyemmin, mutta samalla myös siitä, että pikaruoka voi olla houkutteleva ja edullinen vaihtoehto. Aiemman datamme perusteella hampurilaisia syövät erityisesti miehet, kun taas naiset suosivat useammin terveellisempiä vaihtoehtoja, kertoo Foodoran toimitusjohtaja Einar Toivonen.
Myös jäätelö on suosionsa huipulla maanantaista keskiviikkoon, usein hampurilaisaterian lisukkeena.
Torstaista eteenpäin herkutellaan
Torstaina alkaa herkuttelun aika. Pizzat ja kebabit nousevat suosioon ja ovat viikonloppuisin tilatuimpien ruokien joukossa, vaikka hampurilaisetkin pitävät pintansa kärkikahinoissa edelleen.
– Hampurilainen on ehdoton klassikko, joka pizzan ohella maistuu lähes kaikille. Pizzassa tilauspiikki on erityisesti lauantaina, eikä suinkaan perjantaina. Kebabia syödään taas eniten sunnuntaisin, kertoo Toivonen.
Vaikka tilastoista voi havaita selkeitä trendejä, on tärkeää muistaa, että ihmisten ruokailutottumukset vaihtelevat suuresti. Jokaisella on omat suosikkinsa ja tapansa syödä. Ravintola-annoksia tilataan erityisesti ennen joulua sekä uudenvuoden aikaan. Ruokaa on helppo tilata nopeasti kotiin, kun jouluvalmistelut vievät aikaa. Joulu sen sijaan on usein hiljaista aikaa, kun kuluttajat siirtyvät syömään joulupöytien ääreen.
Yksi kommentti artikkeliin ”Maanantai, tiistai ja keskiviikko ovat terveellisen ruoan ykköspäivät – Hampurilainen maistuu silloinkin”